România, pe ultimul loc în Europa la consumul de fructe
Proiectul-pilot european "Creşterea consumului de fructe şi legume proaspete în rândul grupurilor vulnerabile" a fost lansat şi în România.
Articol de Cristian Bâcâin, 28 Noiembrie 2012, 15:17
România se află pe ultimul loc la consumul de fructe, cu doar 7 kg de portocale, 5 kg de mere şi 2 kg de pere pe locuitor pe an, faţă de consumul mediu european de fructe, care este de 57 de kg pe cap de locuitor, după cum arată datele Institutului Naţional de Statistică, publicate anul acesta.
Proiectul-pilot european "Creşterea consumului de fructe şi legume proaspete în rândul grupurilor vulnerabile", sub sloganul "Mai mult gust, mai multă savoare", a fost lansat miercuri şi în România.
Campania îşi propune promovarea şi stimularea consumului de fructe şi legume proaspete la copii, persoane vârstnice şi femei însărcinate.
Silvia Bucur, director general la compania de consultanţă care coordonează aplicarea proiectului în România spune că sunt 500 de beneficiari pe care, de la începutul proiectului până la sfârşitul lui, sunt angrenaţi în peste 140 de intervenţii.
"Concret, în luna noiembrie, în oraşele Roman şi Medgidia s-au făcut 20 de sesiuni itinerante de demonstraţii de gătit. În final, s-au oferit tuturor beneficiarilor fructe şi legume proaspete pentru consum acasă.
"Celelalte 120 încep din această lună. Pe parcurs sunt evaluate sociologic, astfel încât să vedem de unde am pornit şi, la sfârşitul etapei, unde am ajuns în ceea ce priveşte informarea şi mai ales capacitatea lor de a introduce în dieta zilnică fructele şi legumele", a mai spus Silvia Bucur.