Avioanele F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române, reparate acasă
Avioanele F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române ar putea fi reparate în România, la Bacău, au afirmat surse guvernamentale consultate de Radio România Actualităţi.
Articol de Florin Lepădatu, 31 August 2017, 07:07
Avioanele F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române ar putea fi reparate în România, la Bacău, au afirmat surse guvernamentale consultate de Radio România Actualităţi.
Premierul Mihai Tudose şi vicepreşedintele companiei Lockheed Martin, Jonathan Hoyle, au discutat, miercuri, despre oportunităţile de cooperare în domeniul industriei de apărare.
Subiectul a fost abordat şi de ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, şi ministrul apărării, Adrian Ţuţuianu.
Cei doi au vizitat două capacităţi de producţie din industria de apărare aflate în judeţul Dâmboviţa, în localităţile Mija şi Dragomireşti.
Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu: "Avem discuţii foarte bune cu companii americane interesate de implicarea în programul de înzestrare a Armatei Române şi în colaborări directe cu societăţi din România.
Chiar şi acum, când noi eram aici, la Guvernul României, colegul meu, secretarul de stat Duşa cu primul ministru au semnat un memorandum cu o firmă extrem de importantă - Lockheed Martin, implicată în programul Patriot, în programul de dotare cu rachete HIMARS sau în programul de mentenanţă şi de dezvoltare pe aviaţia multirol, avioanele F-16, şi sperăm noi să fie şi F-35."
Ambasadorul american a anunţat, miercuri, că ministrul român al apărării va merge în vizită, în luna septembrie, în Statele Unite, pentru a se întâlni cu secretarul american al apărării.
Va fi prima vizită de acest gen după patru ani, a spus Hans Klemm: "Acesta este un moment foarte important care are loc şi pentru care am aşteptat patru ani şi chiar mai mult, şi care permite celor doi lideri ai apărării din ambele state să discute subiecte de interes comun privind securitatea naţională şi care va permite discutarea creşterii cooperării între state, privind acest lucru, şi anume în cadrul bilateral, în cadrul Parteneriatului strategic, dar şi ca aliaţi în cadrul NATO.
Cu această ocazie, cei doi lideri din domeniul apărării vor putea discuta dezvoltarea cooperării între cele două state."