Noi reguli europene privind produsele din pescuit şi acvacultură
Noile norme au intrat în vigoare la finalul anului trecut şi vizează peştele,moluştele,crustaceele şi algele
24 August 2015, 10:41
Acestea vizează peştele, moluştele, crustaceele şi algele vândute consumatorilor sau unităţilor de alimentaţie publică.Normele UE referitoare la informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare au scopul de a mări gradul de transparenţă, pentru a le permite consumatorilor să ia decizii de cumpărare fiind bine informaţi.Organizarea comună a pieţelor stabileşte cerinţe privind informaţiile care trebuie să însoţească produsele din pescuit şi acvacultură comercializate publicului larg şi unităţilor de alimentaţie publică.
Noile norme au intrat în vigoare la finalul anului trecut şi vizează peştele, moluştele, crustaceele şi algele vândute consumatorilor sau unităţilor de alimentaţie publică şi prevăd că pe etichetele acestor produse trebuie să fie specificate: denumirea comercială şi ştiinţifică a speciei, dacă produsul a fost capturat din ape marine, din ape dulci sau dintr-o crescătorie, zona de captură sau de producţie şi tipul de unelte de pescuit utilizate pentru capturarea produsului, dacă produsul a fost decongelat şi data de valabilitate minimă (cunoscută, de asemenea, sub numele de „A se consuma de preferinţă înainte de” sau „data-limită de consum”), toate acestea în conformitate cu normele generale de etichetare a alimentelor.
AUDIO:Cât de utile sunt aceste informaţii şi ce părere au românii despre acestea?