Experţii ştiu că scrisul unei persoane este ca o fotografie a personalităţii şi o descrie exact aşa cum era ea când a fost...
Deşi a fost diagnosticat cu Sindromul Down, Andrei Cupşa, acum în vârstă de 17 ani, a luptat încă de mic pentru a-şi depăşi...
Dvs când aţi fost ultima oară generoşi? E o întrebare pe care Liliana Nicolae a adresat-o câtorva bucureşteni.
De peste 30 de ani, profesorul Vasile Şandor, cadru didactic la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş,...
Despre arta de a păstra lumea în imagini cu Hajdu Tamas.
După o viaţă dedicată nataţiei, astăzi Carmen Bunaciu înoată pentru cauze nobile, cea mai recentă competiţie fiind cea în...
Melomanii din unsprezece ţări europene vor asculta pe posturile publice de radio concertul extraordinar de muzică clasică...
Asociaţia Părinţilor cu copii bolnavi de cancer a lansat Campania ”A venit şi aici Crăciunul!”, care se va desfăşura până pe...
Cipriana Smărăndescu îi învață pe copiii italieni să cânte la clavecin
Chiar daca nu se remarca prin diversitate, mâncărurile de post ale pădurenilor din Poiana Ruscă sunt foarte gustoase.
Fie post, fie sărbătoare, sarmaua este nelipsită din bucătăria românească.
Chiar dacă traversăm perioada Postului Crăciunului, să nu credeți că dulciurile nu mai au căutare.
În Sălaj, mai multe monumente urmează să fie restaurate cu bani europeni.
Profesorul universitar român Victor Stoichita din Fribourg, Elvetia a devenit membru al celei mai vechi academii din lume
Mai aveți loc în carnețelul de retete de încă una delicioasă, de toamnă?
Este o rețetă de mancare grea, iute, de toamna târzie, care presupune utilizarea unei mari cantități de ceapă, boia dulce sau...
Filmul ceremoniei de decernare în 1974 a Premiului Nobel prof. dr. George Emil Palade va fi prezentat pentru prima dată, în...
Peste 40.000 de români sunt stabiliți oficial și muncesc în Austria.
Reţeta pare a fi aceeaşi, dar în fiecare colţ al ţării, fiecare gospodină are câte un mic secret.
Un om, o motocicletă, 26.000 km, 4 luni, 13 ţări.
“De unde ai luat pălăria? Cum de unde, de la Măgeanu, de unde cumpăr de douăzeci de ani!”
Angela Bârsan a aflat o reţetă de varză pusă la murat fără apă.
O scriitoare româncă, Jaqueline Miu, originară din București, stabilită de 36 de ani în nordul Italiei, a organizat Salonul...
A fost pe front, a fost decorat de rege cu medalia “pentru bărbăţie şi credinţă”, cu “spade clasa a II-a”, pe 20 august 1941.
Scriitorul român Adrian Munteanu a fost invitat de onoare al Salonului Internațional al Cărții de la Milano, prima ediție,...
O simte pe pielea lui un American din Pensylvannia, pe care l-a întâlnit Ioan Suciu la Arad.
Peste o treime dintre parolele posesorilor de conturi online sunt simple și ușor de ghicit, în timp ce 9% dintre deținători...
Pe 25 octombrie a avut loc premiera celui mai premiat film românesc al momentului: ”După dealuri”, al lui Cristian Mungiu.
Cătălin Chiprianov și Nicolae Leț au ajuns de pe cel mai sudic punct din Europa, până pe malul marocan al Africii.
Un tânar din satul Negrilesti păstrează o tradiție din Munții Vrancei
În ultimele două săptămâni, ei au escaladat muntele Kilimanjaro din nord-estul Tanzaniei, care include cel mai înalt vârf din...
De morile adevărate ne aducem eventual aminte când mergem în vizită vreun muzeu al satului.
România este țara invitată de onoare la Lu.Be.C. 2012
Sunt doar câteva cuvinte pe care le-am împrumutat de la turci pentru a denumi mâncăruri pe care le-am mai adaptat pe ici, pe...
Nu de pe rafturile magazinelor, ci din... diferite sortimente de fructe.
Octogenarul Şendrea Emil, din Racova, judeţul Bacău, dovedeşte că se pot câştiga bani din vânzarea penelor de păun
A sosit vremea pentru zacusca cu pește, o zacuscă ,,regină” în cămara gospodinelor care vor să impresioneze.
Este vorba de o mămăligă specială, făcută cu produse lactate. Reţeta poate să difere în funcţie de sat şi de preferinţele...
Michaela Schefer, o româncă stabilită de 38 de ani în Italia.
Timp de cinci zile, ieşenii au putut degusta si cumpăra dulceaţa din fructe bine ştiute, dar şi din ingrediente mai puţin...
Iniaţiativa potrivit căreia tabletele vor lua, de la anul, locul manualelor tradiţionale, a stârnit o mulţime de reacţii,...
Aţi gustat brânza de oaie de Botoşani? Este produsă traditional, din lapte natural 100% si fără aditivi.
E vorba de vechi instalaţii tehnice, aşa numitele vâltori, utilizate pentru spălarea covoarelor sau a hainelor confecţionate...
O puteţi prepara cât timp mai sunt legume proaspete şi vă puteţi bucura de aroma ei imediat, servind-o cu orice fel de mâncare.
Sare şi carne, must sau primul vin încă tulburel şi oameni cu poveşti despre frumuseţea acestei perioade.
Alina Elena Coroblea din Suceava are 26 de ani şi încă de la naştere a fost împovărată de o boală care i-a luat multe din...
La nivel naţional încă nu s-a realizat un clasament care să plaseze judeţul Vâlcea drept un judeţ fruntaş al fraudelor...
Timişoreanul Peter Kovacs este un medic stomatolg foarte apreciat la Roma.
ACTUALIZARE: Manevrele în porturile maritime Midia, Constanţa şi Mangalia au fost suspendate din cauza vântului puternic.
Se votează deja în Australia, la Oakland în Noua Zeelandă sau la Seul în Coreea de Sud.
Aproape trei sferturi din ţară este sub diverse avertizări de vreme severă până diseară, cel puţin. Este Cod roşu de viscol...
Apel matinal - invitat: Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente. Realizator: Daniela Petrican şi Cătălin...
Aderarea la spaţiul Schengen, pe agenda întâlnirii miniştrilor de interne din România și Bulgaria cu omologul lor austriac.