Sărbătoarea gastronomiei la București
Gastronomia franceză este celebrată la București în perioada 26-28 septembrie printr-o serie de evenimente speciale
Articol de Sorina Man, 27 Septembrie 2014, 13:47
Inițiată în Franța în 2011, pentru a sărbători intrarea în patrimoniul UNESCO a practicii culturale și sociale denumită "le repas gastronomique des Français", Sărbătoarea Gastronomiei s-a răspândit și la nivel internațional.
Anul acesta este pentru prima oară când se organizează o ediție și la București. Proiectul - realizat cu concursul Ambasadei Franței la București, al Camerei de Comerț și Industrie franceză în România, al Institutului Francez din România și al Ubifrance România - reunește o suită întreagă de evenimente.
Institutul francez își deschide porțile în zilele de 27 și 28 septembrie, oferind publicului expoziții tematice, proiecții de filme dedicate gastronomiei, degustări de produse cu specific franțuzesc.
Cu această ocazie au fost invitați să participe la diferite evenimente chef-ul francez Dominique Frerard, somelierul Jacques Melac și Christophe Lavelle, biofizician de formație, cercetător la Centrul Național francez pentru Cercetare Științifică.
Douăzeci de restaurante, hoteluri, wine bars, patiserii și hypermarketuri sărbătoresc gastronomia prin degustări de vin, ateliere de oenologie, oferte de produse franțuzești, meniuri personalizate în restaurante.
Programul evenimentelor aici
Sărbătoarea Gastronomiei / Fête de la Gastronomie are o mică istorie pe care o aflați din reportajul Sorinei Man:
AUDIO