Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Să experimentăm creativitatea franceză

Ziua Națională a Franței este sărbătorită sub semnul creativității și al inovației

Să experimentăm creativitatea franceză

Articol de Sorina Man, 14 Iulie 2016, 07:55

„Obiectivul campaniei Créative France / Să experimentăm creativitatea franceză este de a pune în evidență și de a împărtăși cu România potențialul de inovație, dinamismul industrial și economic al Franței, precum și vitalitatea sa culturală și artistică”, spune ambasadorul Franței la București, excelența sa François Saint-Paul.

Recepția de anul acesta a Zilei Naționale a Franței este un bun prilej pentru a pune în lumină câteva reușite ale cooperării franco-române. Astfel, invitații vor avea posibilitatea ca atunci când se plimbă prin grădina frumoasei reședințe din Strada Biserica Amzei să descopere o suită de vizualuri ilustrative.

Este vorba despre cooperarea în cadrul proiectului ELI de la Măgurele, la nivel de cercetare, industrie de vârf și programe de studii, în domeniul aeronautic prin proiectul Airbus de a produce la Brașov o serie de elicoptere din familia Super Puma, în domeniul informaticii prin proiectul educațional de la Cluj Napoca Academy + Plus sau inițiativa dedicată inovației și start-up-urilor , intitulată French Hub.

Pot fi deasemenea văzute câteva exponate inovatoare cum ar fi mașina electrică Renault Zoe și două imprimante 3D din noua generație de programe pentru design și textualizare, dintre care una este realizată la Timișoara de către informaticieni români.

Cât privește creativitatea în domeniul gastonomiei, zonă de excelență clasică franceză, ea va fi ilustrată de preparatele special concepute pentru această ocazie de chef Andrei Tamaș.

În meniu figurează tartar de homar, tartar de mango și tartar de avocado, suprapuse și expuse pe farfurie ca un mozaic, scoici Saint-Jacques cu supă de spanac, caviar de citrice și spumă de turmeric, două elemente create cu ingrediente și prin procedee specifice bucătăriei moleculare, brânză brie cu miez de nucă și caviar de miere, obținut de asemenea prin mijloace din zona gastronomiei moleculare.

Nou este și faptul că o descriere a elementelor creative folosite de chef Andrei Tamaș pentru bufetul din 14 iulie va fi disponibilă prin accesarea unui cod QR imprimat pe meniuri.

AUDIO

CALENDAR CULTURAL 23 - 29 martie 2019
Lumea noastră 25 Martie 2019, 11:45

CALENDAR CULTURAL 23 - 29 martie 2019

Recomandări. Știri, reportaje, interviuri.

CALENDAR CULTURAL 23 - 29 martie 2019
CALENDAR CULTURAL 15 - 21 septembrie 2018
Lumea noastră 18 Septembrie 2018, 10:35

CALENDAR CULTURAL 15 - 21 septembrie 2018

Recomandări. Știri, reportaje,interviuri

CALENDAR CULTURAL 15 - 21 septembrie 2018
CALENDAR CULTURAL  8 - 14 septembrie 2018
Lumea noastră 12 Septembrie 2018, 10:32

CALENDAR CULTURAL 8 - 14 septembrie 2018

Recomandări. Știri, reportaje, interviuri

CALENDAR CULTURAL 8 - 14 septembrie 2018
CALENDAR CULTURAL 25 - 31 august 2018
Lumea noastră 27 August 2018, 18:53

CALENDAR CULTURAL 25 - 31 august 2018

Recomandări. Știri, reportaje, interviuri

CALENDAR CULTURAL 25 - 31 august 2018
CALENDAR CULTURAL 18 - 25 august 2018
Lumea noastră 19 August 2018, 10:13

CALENDAR CULTURAL 18 - 25 august 2018

Recomandări. Știri, reportaje, interviuri

CALENDAR CULTURAL 18 - 25 august 2018
CALENDAR CULTURAL 11 - 17 august 2018
Lumea noastră 19 August 2018, 10:12

CALENDAR CULTURAL 11 - 17 august 2018

Recomandări. Știri, reportaje, interviuri

CALENDAR CULTURAL 11 - 17 august 2018
CALENDAR CULTURAL 4 - 10 august 2018
Lumea noastră 19 August 2018, 10:10

CALENDAR CULTURAL 4 - 10 august 2018

Recomandări. Știri, reportaje, interviuri

CALENDAR CULTURAL 4 - 10 august 2018
CALENDAR CULTURAL 28 iulie - 3 august 2018
Lumea noastră 19 August 2018, 10:09

CALENDAR CULTURAL 28 iulie - 3 august 2018

Recomandări. Știri, reportaje, interviuri

CALENDAR CULTURAL 28 iulie - 3 august 2018