OMS își nuanțează afirmațiile privind consumul de carne roșie
OMS susține că nu a facut apel la oprirea consumului de carne, după ce producători din întreaga lume au respins studiul ce făcea o legătură între cancer şi consumul de carne roșie.
Articol de Radiojurnal, 30 Octombrie 2015, 13:18
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat, astăzi, că nu a facut apel la oprirea consumului de carne, după ce producători din întreaga lume au respins violent studiul organizaţiei internaţionale, ce făcea o legătură între creşterea riscului de cancer şi consumul de carne roşie şi mezeluri.
Studiul, publicat la începutul săptămânii, clasifică pentru prima dată produsele prelucrate din carne în categoria agenţilor cancerigeni pentru om, precum fumatul sau azbestul.
În acelaşi timp, carnea de porc şi de mânzat a fost clasificată ca fiind probabil cancerigenă.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a revenit acum cu precizări şi spune că studiul arată doar că reducerea consumului de astfel de produse poate diminua riscul de cancer colorectal.
Însă stadiul actual al cercetării ştiinţifice nu ar permite determinarea unei cantităţi sănătoase pentru consumul de carne, mai spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii.