Cercetătorii de la Măgurele au încheiat un nou parteneriat
Cercetătorii de la proiectul Laserului de la Măgurele, ce ar urma să atingă cea mai mare putere din lume, au încheiat astăzi un parteneriat cu oamenii de afaceri români.
06 Noiembrie 2018, 13:38
Cercetătorii de la proiectul Laserului de la Măgurele, ce ar urma să atingă cea mai mare putere din lume, au încheiat astăzi un parteneriat cu oamenii de afaceri români pentru produse competitive, certificate de oameni de ştiinţă.
Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România, Mihai Ionescu, a estimat că în maximum doi ani acest proiect va da rezultate, iar România va exporta produse inovative.
Mihai Ionescu: Sunt două modalităţi de a fi în avantaj. Pe de o parte, să aibă un produs nou-nouţ şi atunci va avea un avantaj. Şi, doi, chiar dacă este de acelaşi aspect, aceleaşi caracteristici ca ale unui produs de la o firmă concurentă, el va fi atestat de către specialiştii Laserului din România. Deci, iată că România poate creşte în materie de competitivitate pe toate palierele, şi în producţia de bunuri, şi în oferta de servicii, şi în medicinăn şi în multe alte sectoare.
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, Sorin Dimitriu, consideră că printre domeniile industriei care ar putea face performanţă datorită tehnologiei puse la dispoziţiei de Institutul de la Măgurele se vor afla industria aeronautică şi cea a materialelor noi.
Sorin Dimitriu: Cu siguranţă, parteneriatul cu Măgurele va face competitiv orice sector care va şti să se apropie de o colaborare cu acest institut, permanent, formidabil. Cred că aeronautica, industria militară, industria electrotehnică, zona nouă de materiale, materialele cu memorie, nanomaterialele, nanotehnologiile vor beneficia cu siguranţă de acest proiect.
Radio România Actualităţi este partener media al conferinţei "Exportul românesc susţinut de noua industrie: cercetarea ştiinţifică avansată de la cel mai puternic laser din lume".