Ziua porţilor deschise la ISU Bucureşti
În cadrul acestui eveniment copiii au putut descoperi cum decurge o zi din viaţa unui salvator, principalele misiuni de se execută şi momentele emoţionante pe care aceştia le trăiesc.
28 Februarie 2012, 15:08
Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă Bucureşti şi-a deschis porţile pentru a celebra 79 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile.
Protecţia Civilă mai este numită şi Arma Vieţii, o componentă a apărării naţionale ce cuprinde un complex de măsuri pentru ocrotirea populaţiei, a bunurilor materiale în caz de război, calamităţi sau catrastofe, asigurând condiţiile necesare supravieţuirii oamenilor aflaţi în dificultate.
La subunitatea de pompieri Vitan din Bucureşti au venit foarte mulţi copii care au avut parte de distracţie.
Chiar dacă mulţi dintre ei sunt încă la grădiniţă s-au arătat foarte curioşi şi curajoşi.
S-au urcat în autospecială pentru salvarea de la înălţimi, şi în cea pentru scafandrii şi au udat cu furtunul care se foloşeşte pentru stingerea incendiilor.
În cadrul acestui eveniment cei mici au putut descoperi cum decurge o zi din viaţa unui salvator, principalele misiuni de se execută şi momentele emoţionante pe care aceştia le trăiesc.
De asemenea, cei prezenţi au putut admira şi fotografia, echipamentele de protecţie ale pomierilor, dar şi tehnică de ultimă generaţie intrată în dotarea inspectoratului pe parcursul anului 2011 şi începutul anului 2012.
Ziua Protecţiei Civile este sărbătorită în toate judetele din ţară printr-o serie de activităţi ce constau în vizionarea de filme de informare preventivă cu tematică specifică şi expoziţii foto documentare.
În ultimul an, unitatea a intervenit la 2.339 de situaţii, (în medie şase pe zi) pentru salvarea şi asistarea a 1.692 de persoane (din care 1.503 adulţi şi 189 de copii), salvarea unui număr important de animale, intervenţii pentru protecţia mediului şi a unor însemnate bunuri materiale şi de patrimoniu.
S-au gestionat alte 34 situaţii de urgenţă: şapte inundaţii, 18 intervenţii pentru asanarea muniţiei neexplodate, două de distrugere de muniţie neexplodată, un accident de transport în care au fost implicate substanţe periculoase, în mod operativ şi fără a cauza pierderi omeneşti.