Ziua Națională a Ambulanței
Serviciul de intervenţie împlineşte 109 ani de existenţă: la 28 iulie 1906 a apărut prima ''Salvare'' din Bucureşti, la iniţiativa profesorului Nicolae Minovici.
Articol de Daniela Vasilescu, 28 Iulie 2015, 11:08
1,5 milioane de apeluri au fost inregistrate in primele sase luni,la nivel national, la serviciile de ambulanta, a declarat managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, doctorul Alis Grasu, cu ocazia aniversarii a 109 ani de existenta a serviciului de ambulanta.
Cu acest prilej, in Capitala, a avut loc un mars festiv la care au participat 40 de ambulante cu echipajul aferent,pe traseul Piata Constitutiei, Piata Unirii,Universitatii,Bulevardul Nicolae Balcescu,Magheru,Piata Romana si cu oprire in Piata Victoriei. In fiecare intersectie mare, dar si in fata cladirii Ministerului Sanatatii si a Ministerului de Interne, coloana s-a oprit,iar sirenele au fost pornite.
"Suntem la datorie indiferent ca sunt -15 grade,ca sunt 40 de grade afara,ca este sambata,duminica sau sarbatoarile legale. Va suntem alaturi,ba din contra, de sarbatori,atunci cand tot romanul se distreaza,petrece, angajatii serviciilor de ambulanta vin la ture suplimentare pentru a asigura asistenta medicala de urgenta, pentru a asigura in final linistea populatiei din Romania", a spus managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, doctorul Alis Grasu.
Astazi a fost sarbatorita pentru prima data,in mod oficial, Ziua Ambulantei.
Serviciul de intervenţie împlineşte 109 ani de existenţă: la 28 iulie 1906 a apărut prima ''Salvare'' din Bucureşti, la iniţiativa profesorului Nicolae Minovici.
Este primul an în care această zi este recunoscută oficial, legea de instituire a fost promulgată în primăvară.