Ziua de 1 mai, petrecută în aer liber
Iubitorii de distracţie au ales să petreacă prima zi a lunii mai pe litoral, la munte sau la iarbă verde, la un grătar. Seara valorile traficului au crescut odată cu plecarea turiştilor spre case.
01 Mai 2011, 13:03
Dacă unii iubitori de distracţie au dorit să-şi ia rămas bun de la zăpadă, în staţiunile montane situate la peste 2.000 de metri, alţii au preferat un grătar la iarbă verde.
Cei mai mulţi însă au ajuns la malul mării, unde i-au aşteptat multe surprize plăcute.
Peste 20.000 de turişti s-au aflat pe litoralul românesc, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din Romania.
Cei mai mulţi au ales să-şi petreacă minivacanţa de 1 Mai în Mamaia dar şi în câteva staţiuni din sudul litoralului. Toţi cei care au ales să vină în cele câteva zile libere pe litoral au avut parte de concerte, dar şi de alte numeroase distracţii.
Potrivit corespondentului Mona Constantinescu, în staţiunea Mamaia, pe malul lacului Siutghiol au avut loc concerte de muzică uşoară şi populară, iar în nordul staţiunii fanii muzicii house au avut parte de zeci de ore de distracţie.
Staţiunea Mangalia este plină atât de turişti români, cât şi de străini veniţi să ia parte la cea de-a doua ediţie a festivalului Crazy Salsa Fest.
1 mai este zi de petrecere şi pentru mii de argeşeni, care au ieşit la iarbă verde încă de la
orele dimineţii.
La Mioveni, sărbătoarea ţine trei zile. Aici, încă de sâmbătă au loc spectacole folclorice, recitaluri ale unor cunoscuţi interpreţi de muzică populară şi uşoară dar nu lipsesc nici petrecerile câmpeneşti cu mici şi bere.
La Piteşti Parcul Ştrand şi Pădurea Trivale au fost în centrul atenţiei, prin spectacolele pe care le oferă, transmite Constantin Paşol.
Concurs de schi de 1 mai
Mai multe sute de turişti sunt şi la munte de 1 mai. În masivul Parâng, la cota 2000, are loc o competiţie de schi.
Potrivit corespondentului nostru Ilie Pintea, salvamontiştii din staţiune au organizat o competiţie de schi la cota 2000 de metri, în Parângul Mic, la care s-au înscris aproape o sută de concurenţi.
Chiar dacă staţiunea e plină de brânduşe şi ghiocei, împătimiţii schiului se bucură de zăpadă din belşug.
"Încă se poate schia foarte bine în Parâng. Se menţine pentru că este versant nordic şi se acumulează foarte multă zăpadă în timpul iernii. Pe la lacurile Parângului se poate schia şi vara" a declarat Dumitru Bârlida, şeful formaţiei Salvamont din Petroşani.
Faţă de anii trecuţi, numărul turiştilor care au urcat de 1 mai în Parâng şi Straja este mai mic.
Cabanierii pun acest lucru pe seama apropierii acestei date de sărbătorile pascale, care au diminuat bugetul pentru petrecerea de 1 mai.