Unitățile medicale au început din nou să se aglomereze
În România continuă să crească indicatorii care arată modul în care evoluează pandemia de COVID; gradul de pozitivare a testelor se apropie de 3%.
30 August 2021, 07:38
În România continuă să crească indicatorii care arată modul în care evoluează pandemia de COVID; gradul de pozitivare a testelor se apropie de 3%, cu 868 de cazuri noi raportate ieri și 19 decese asociate infectării cu SARS-CoV-2 în 24 de ore. În spitale sunt internați acum aproape 2.000 de bolnavi, iar 269 dintre ei sunt în stare gravă în secțiile de terapie intensivă. În aceste condiții, unitățile medicale au început din nou să se aglomereze, mai ales cele din județele în care se înregistrează un număr mare de infectări. Ieri cele mai multe cazuri noi au fost în capitală, în județul Timiș și în Suceava, unde sunt deja spitale care nu mai au locuri de terapie intensivă. Corespondenta noastră Mihaela Buculei explică situația.
Reporter: Numărul localităților în care nu se registrează cazuri de COVID-19 este din ce în ce mai mic. Potrivit Prefecturii Suceava, din cele 114 localități, 44 nu au niciun caz de infecție cu coronavirus. Secțiile de anestezie și terapie intensivă din Spitalul Județean Suceava şi Spitalul Municipal Rădăuți nu au niciun loc liber pentru pacienții cu forme grave. Prefectura a informat că din totalul celor 537 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență 'Sfântul Ioan cel Nou' 51 de pagini sunt diagnosticați cu COVID-19, dintre care șapte au forme grave. La unitatea de terapie intensivă nu mai sunt paturi pentru pacienți COVID, sunt 18 ventilatoare libere, din care două pentru pacienții COVID. La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 26 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, dintre care două persoane cu forme critice de boală. Totalul persoane internate și diagnosticate cu COVID-19 la nivelul județului Suceava este de 86, iar incidenţae la mia de locuitori este de 0,36.