Un mic dejun sănătos "poate preveni diabetul zaharat"
Conferenţiar-doctor Cristian Serafinceanu spune că "un mic dejun sănătos" preveni apariţia diabetului zaharat de care suferă 1,7 milioane de români.
Articol de Marilena Frâncu, 11 Noiembrie 2014, 19:56
1,7 milioane de români suferă de diabet zaharat, iar în lume sunt peste 400 de milioane de oameni afectaţi de această boală.
Specialiştii estimează că în următorii 10-15 ani numărul cazurilor va creşte cu 50%.
Conferenţiar-doctor Cristian Serafinceanu spune că "un mic dejun sănătos" preveni îmbolnăvirea.
"Sloganul este "un mic dejun sănătos", pentru că de obicei foarte mulţi adulţi nu iau micul dejun, în primul rând. În al doilea rând, că micul dejun trebuie să reprezinte cel puţin 30% din valoarea calorică a alimentaţiei din cursul zilei. Şi de ce este important micul dejun? Pentru că dimineaţa este intervalul din zi cel mai vulnerabil din punct de vedere metabolic.
"Dimineaţa se secretă toţi hormonii aceştia care ne ţin treji, care ne pregătesc de luptă. Trebuie să aduci alimente ca să asiguri substratul energetic pentru activitate. Dacă nu, atunci apar tulburări metabolice", a spus Cristian Serafinceanu.
Ziua de 14 noiembrie este consacrată luptei împotriva diabetului zaharat la nivel mondial.