Trei sferturi dintre angajaţii din sănătate prevăd o scădere a veniturilor
Mai bine de jumătate dintre participanţii la un studiu - 62 de procente - spun că au avut cel puţin o dată intenţia de a pleca să muncească într-o altă ţară.
Articol de Mihaela Enache, 30 Octombrie 2017, 05:48
Peste 3 sferturi dintre angajaţii din sănătate se aşteptă la efecte negative după aplicarea Legii salarizării unitare indică rezultatele unui studiu realizat pentru Federaţia Solidaritatea Sanitară de Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Socială "Solidaritatea".
Mai bine de jumătate dintre participanţii la studiu - 62 de procente - spun că au avut cel puţin o dată intenţia de a pleca să muncească într-o altă ţară, iar o cincime chiar au făcut demersuri în acest sens în ultima jumătate de an, mai ales medici rezidenţi şi specialişti.
Precizăm că sondajul a fost desfăşurat în perioada 13 – 20 octombrie 2017, înainte de întâlnirea de săptămâna trecută, a reprezentanţilor unei alte organizaţii sindicale - Federaţia Sanitas - cu Premierul şi liderul PSD, care au dat asigurări că salariaţii din sistemul medical nu vor avea de pierdut după aplicarea noilor prevederi, de la 1 ianuarie 2018.
În urma discuţiilor s-a stabilit o amânare cu 2 luni a dispoziţiei privind plafonarea sporurilor, păstrarea formei actuale de efectuare şi plată a gărzilor pentru medici şi înlocuirea tichetelor de masă cu o normă de hrană.