Summit pe tema calității hranei în Europa de Est
România susţine ideea că la nivelul Uniunii Europene se impune stabilirea unei baze legislative clare, a unor metodologii de control specifice.
Articol de Radiojurnal, 15 Octombrie 2017, 16:25
România susţine ideea că la nivelul Uniunii Europene se impune stabilirea unei baze legislative clare, a unor metodologii de control specifice, cu caracter unitar, şi a cooperării între statele membre şi Comisia Europeană, astfel ca statele membre să poată răspunde la problematica dublului standard într-un mod eficient, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.
La sfârşitul acestei săptămâni, reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au participat la un Summit al Consumatorului, la Bratislava, o reuniune convocată de Slovacia şi Cehia în încercarea de a combate comercializarea alimentelor de calitate inferioară în ţările intrate mai nou în Uniunea Europeană.
În România a fost înfiinţat la sfârşitul lunii februarie un grup de lucru format din reprezentaţi ai Ministerului Agriculturii, ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi ai Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor în vederea analizării şi depistării eventualului dublu standard în privinţa calităţii alimentelor produse în Vestul Europei.