Starea de sănătate a cailor de la Letea, îmbunătăţită
Directorul Vier Pfoten România, Cuchi Barbuceanu, a declarat că din cele 54 de animale care erau transportate spre abatorul din Sfântul Gheorghe, 19 suferă de anemie infecţioasă iar trei sunt în stare gravă.
Articol de Bogdan Mihai, 22 Mai 2011, 13:41
Starea de sănătate a cailor sălbatici din pădurea Letea, opriţi în trafic vineri noapte, se îmbunătăţeşte de la o oră la alta.
Din cele 54 de animale, care erau transportate spre abatorul din Sfântul Gheorghe, 19 suferă de anemie infecţioasă iar trei sunt în stare gravă, a declarat pentru Radio România Actualităţi Cuchi Barbuceanu, directorul Vier Pfoten România, o organizaţie de protecţie a animalelor, care a participat direct la salvarea acestor cai.
El a mai spus că legea nu îi sancţionează corespunzător pe cei care comit acte de cruzime asupra animalelor.
"Legea de protecţie a animalelor există din ianuarie 2008, iar până acuma n-am auzit de vreo condamnare penală a vreunui cetăţean al acestei ţări pentru faptul că a adus rele tratamente animalului său, pentru faptul că l-a omorât", a spus Cuchi Barbuceanu.
Direcorul Vier Pfoten România a mai declarat pentru Radio România Actualităţi că aproape 1.000 de cai din zona Letea nu au cipuri, ceea ce înseamnă că ar putea fi în pericol de a ajunge la abatoare.
Săptămâna viitoare, însă, asociaţia va începe demersurile pentru crearea unui cadru legal pentru protejarea cailor semi sălbatici din zona Grindului Letea.
"Vom avea întâlniri cu autorităţile de acolo şi vom încerca să găsim o soluţie ca aceşti cai, cel puţin din zona Grindului Letea, să nu mai poată fi duşi către abatorizare.
"Facem tot ce este posibil ca în cel mai scurt timp să apară o lege care să protejeze caii din Delta Dunării, pentru că ei fac parte din ecosistemul Deltei Dunării de sute de ani, dacă nu chiar mii", a declarat Cuchi Barbuceanu.