Spitalul "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara devine unitate COVID-19
În judeţul Hunedoara, capacitatea de internare a persoanelor confirmate cu COVID-19 este extinsă, începând de astăzi, cu 250 de locuri.
Articol de Ilie Pintea, 27 Noiembrie 2020, 11:11
Aproape 13.250 de persoane diagnosticate cu COVID-19 sunt internate în spitalele din ţară.
Pentru că numărul celor care au nevoie de tratament şi supravegherea medicilor este în continuă creştere, unităţile medicale sunt din ce în ce mai aglomerate, iar pentru a rezolva problema, autorităţile caută soluţii.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, judeţ în care incidenţa cazurilor de COVID este printre cele mai mari, s-a decis suplimentarea atât a numărului de paturi dotate cu oxigen, cât şi a locurilor pentru pacienţii suspecţi care aştepată rezultatul PCR.
În judeţul Hunedoara, capacitatea de internare a persoanelor confirmate cu COVID-19 este extinsă, începând de astăzi, cu 250 de locuri, după ce Spitalul Municipal "Dr. Alexandru Simionescu" a fost transformat în unitate COVID.
Autorităţile au dat asigurări că măsura nu va afecta asigurarea serviciilor medicale pentru cei care suferă de alte afecţiuni.
Chiar dacă cifrele arată o stabilizare a numărului de cazuri noi, îngrijorător este faptul că tot mai mulţi dintre pacienţii testaţi pozitiv ajung la medici în stare gravă şi au nevoie de internare.
În aceste condiţii, cele 250 de paturi, disponibile de astăzi, sunt esenţiale pentru tratarea pacienţilor care necesită spitalizare, mai ales dacă este vorba de cazuri pentru Anestezie - Terapie Intensivă.
Sebastian Mezei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara: La Hunedoara o să înceapă să preia cazurile pozitive, pentru că am făcut spitalul acela COVID, integral, este o situaţie dificilă şi efectiv o să ne adaptăm la situaţia existentă. Temporar, vom merge aşa: Pe ATI, din păcate, locurile se fac în cazurile excepţionale, prin vindecare şi, de obicei, printr-un deces.
Reporter: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii a stârnit nemulţumiri în comunitatea locală, dar Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva este pregătit pentru a prelua toţi potenţialii pacienţi acuţi sau cronici din municipiul Hunedoara şi împrejurimi care necesită tratament de specialitate pentru toate patologiile.
De asemenea, secţiile de Oncologie, Dializă, precum şi policlinica din localitate rămân în continuare la dispoziţia cetăţenilor.
(RS)