Societatea Română de Radiodifuziune, felicitată în Senat
Informaţiile culturale difuzate pe posturile Radio România au crescut la 14,84% în 2013, unul dintre cele mai ridicate procente din Europa, a spus PDG al SRR, Ovidiu Miculescu.
14 Ianuarie 2014, 20:46
Conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune a fost astăzi felicitată de membrii Comisiei de Cultură de la Senat pentru succesele înregistrate de instituţie în anul 2013.
Prezent la audierile Comisiei de Cultură de la Senat, Preşedintele Director General al SRR, Ovidiu Miculescu, a afirmat că Radio România are aproximativ cinci milioane de ascultători pe zi, fiind media cu cea mai mare expunere constantă din ţară. El a precizat că din foarte multe puncte de vedere 2013 a fost cel mai bun an din istoria recentă a radioului.
El a punctat câteva din succesele evenimentelor găzduite de Radio România, precum spectacolele orchestrelor Radio, amintite şi de premierul Chinei, Li Keqiang, în cadrul vizitei de la Bucureşti. Ovidiu Miculescu a amintit de faptul că spectacolele orchestrelor şi corurilor Radio se bucură de săli pline şi recunoaştere internaţională, fiind preluate şi de European Broadcasting Union. El a mai spus că Radioul public este singura media din Europa care organizează şi susţine un târg de carte – Gaudeamus.
Informaţiile culturale difuzate pe posturile SRR au crescut la 14,84 la sută în 2013, fiind unul dintre cele mai ridicate procente din Europa pe acest format, a mai spus Preşedintele Director General al SRR.
Proiecte de succes
Printre proiectele de succes off air desfăşurate de radioul public, Ovidiu Miculescu, a amintit de Pianul Călător, Duelul Viorilor, Flautul Fermecat, Vioara lui Enescu la sate şi 5 minute de muzică clasică în şcoli.
Priorităţile radioului în 2014 sunt dezvoltarea puternică în mediul online, îmbunătăţirea acoperirii naţionale, dar şi continuarea creării de programe competitive, bazate pe informaţii echilibrate şi echidistante. Echilibru şi echidistanţă lăudate astăzi şi de preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, Georgică Severin, care a felicitat instituţia pentru activităţile sale şi care a afirmat că Radioul Public are oricând un sprijin din partea comisiei pe care o conduce.
Tot în 2014 Radio România va continua să organizeze evenimente de cultură, precum Festivalul de Teatru Radiofonic, sub patronajul Casei Regale şi al Ministerului Culturii, în luna iunie, Festivalul Internaţional al Orchestrelor în septembrie, dar şi Târgul de Carte Gaudeamus la sfârşit de an. Între cele mai importante proiecte ale SRR se află şi continuarea dezvoltării Radio Chişinău.
În ceea ce priveşte audienţa ridicată pe care Radio România a înregistrat-o în ultimul an, senatorul UDMR, Laszlo Attila, a afirmat că audienţele reale din mediul rural sunt în fapt mult mai mari, precizând că ascultătorii Radio România sunt fideli buletinelor de ştiri şi programelor de interes pentru zonele extra-urbane. El a mai punctat faptul că Radio România a rămas singura instituţie centrală media cu prezenţă regională.