Românii consumă "de cinci ori mai puţin peşte decât media UE"
Românii consumă de cinci ori mai puţin peşte decât media din Uniunea Europeană, a spus Gheorghe Văcaru, responsabil cu Programul operaţional de pescuit din ministerul agriculturii.
Articol de Radiojurnal, 18 Octombrie 2014, 14:34
Românii consumă de cinci ori mai puţin peşte decât media din Uniunea Europeană, a spus Gheorghe Văcaru, consilier în cadrul autorităţii de management pentru Programul operaţional de pescuit din ministerul agriculturii.
Acesta a declarat la Tulcea că din cele aproximativ pareu kilograme de peşte pe care îl consumă un român anual, peste 80% este din import.
Potrivit lui Gheorghe Văcaru, înainte de 1989, populaţia consumă mai mult peşte, între şase şi opt kilograme pe an, însă după Revoluţie, oamenii au mâncat mai puţin peşte, fiind atraşi de alte produse.
România importă cel mai mult peşte din Norvegia, din ţările Americii de Sud, dar şi din Grecia, Italia şi, mai nou, din Turcia şi Ungaria.
Pe primul loc în preferinţele românilor a rămas în continuare macroul, urmat de crap, şalău şi somn, însă şi somonul a înregistrat o creştere în ultimii ani, transmite Agerpres.