Românii au donat sânge pentru răniţii din accidentul de autocar
437 de unităţi de sânge au fost strânse în Bucureşti, dar au venit cantităţi importante şi din ţară. Anchetele pentru elucidarea cauzelor accidentului continuă.
Articol de Cristina Grecu, 26 Iunie 2013, 19:18
Procurorii îi vor audia săptămâna aceasta pe răniţii care pot da detalii despre circumstanţele în care s-a produs accidentul de autocar din Muntenegru, soldat cu 18 morţi şi 29 de răniţi.
Au fost identificate toate persoanele decedate, iar răniţii sunt trataţi în patru spitale din Bucureşti.
Românii s-au mobilizat şi au donat sânge pentru răniţii din accidentul din Muntenegru. 437 de unităţi au fost strânse în Bucureşti, dar au venit cantităţi importante şi din ţară.
Între timp, medicii români au reevaluat starea răniţilor, pe baza observaţiilor colegilor din Muntenegru, care au trimis la Bucureşti investigaţii complete şi diagnostice în limba latină pentru a fi mai clare.
O pacientă care a fost internată la Spitalul Elias a fost externată şi au mai rămas aici trei răniţi din accidentul de autocar.
La Spitalul Universitar sunt 11 persoane, între care două în stare foarte gravă. La Bagdasar-Arseni se află patru răniţi la terapie intensivă, iar la Floreasca 10 persoane, între care unul din şoferii autocarului, aflat în comă.
Video: Repatrierea victimelor accidentului din Muntenegru. Imagini filmate în avionul MApN. Sursa: MApN.
Zi de doliu naţional
Anchetă în desfăşurare
Doctor Manuela Guran, medic SMURD, spune că şase dintre pacienţii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca sunt la terapie intensivă.
"6 dintre pacienţi sunt internaţi la terapie intensivă, unul singur se află în stare critică în continuare, este vorba de pacientul adus în comă, ieri, cel cu traumatism cranio-cerebral grav. Ceilalţi sunt şi ei foarte grav, dar sunt stabili. Trei pacienţi sunt în post operatoriu de chirurgie şi un pacient este în ortopedie", spune Manuela Guran.
Celălat şofer, care era angajat la Poliţie, a decedat în accidentul din Muntenegru.
Poliţistul George Ciobanu a fost înmormântat la Cimitirul Andronache din Bucureşti, iar la Curtea de Argeş a fost organizată o slujbă în memoria celor patru turişti din municipiu, care au murit în accident.
Corespondentul nostru Constantin Pasol, transmite ca sicriile cu trupurile neînsufleţite ale celor patru au fost aduse de la Serviciul de Medicină Legală şi depuse în faţa Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş, unde s-a desfăşurat ceremonialul religios.
Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Înalt Preasfinţia Sa Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.
Anchetele pentru elucidarea cauzelor accidentului continuă. Tahograful autocarului căzut în prăpastie în Muntenegru a fost găsit.
Dispozitivul va determina atât viteza vehiculului, cât şi alte date necesare pentru stabilirea cauzei accidentului.