România-Grecia 1-1
Naţionala României ratează încă o calificare la un turneu mondial. Golurile partidei România-Grecia au fost înscrise de grecii Mitroglou (min 23) şi Torosidis (autogol, min 55).
Articol de Sorin Solomon, 19 Noiembrie 2013, 20:04
Naţionala României ratează încă o calificare la un turneu mondial.
Golurile partidei România- Grecia au fost înscrise de grecii Mitroglou (min 23) şi Torosidis (autogol, min55).
Min 90: Patru minute de prelungire. Grecii încheie partida în atac.
Min 86: Ultima schimbare a partidei: iese Bogdan Stancu şi intră Gheorghe Grozav.
Min 83: Trage Bogdan Stancu din marginea careului, apără Karnezis. Tribunele îşi pierd răbdarea şi cer din nou demisia lui Piţurcă.
Min 65: Lovitura liberă pentru România, 20 m., central, trage Latovlevici, peste poartă.
Min 55. Torosidis înscrie din 16 metri, imparabil, în propria poartă. Min 56: Marius Niculae a intrat în locul lui Torje. Min 62. Trage Hoban de la 17 m, apără Karnezis.
AUDIO: Autogolul grecilor.
Min 50: Au trecut 5 minute din repriza secundă, naţionala României nu a pătruns în careul grecilor, din tribune se aud scandări care cer demisia selecţionerului.
Pauză. Grecii au controlat partida în ultimele minute ale reprizei, România trebuie să dea trei goluri în repriza secundă pentru a ajunge în prelungiri.
Min 46: O pedardă este aruncată în spatele porţii lui Karnezis . Partida e oprită, un fundaş grec e căzut la pământ. Arbitrul fluieră finalul reprizei.
Min 30: Centrare a lui Torje de pe partea stângă, Goian trece pe sub minge. Min 32. Latovlevici sutează puternic, departe de poarta lui Karnezis.
Min 23. Mitroglou înscrie, este scos din offside de fundaşul dreapta al României, Măţel. Min 25. Iese Raţ, intră Latovlevici.
Min 18. Apară Tătăruşanu un şut al lui Holebas. Primul corner al grecilor, respinge portarul României. Min 19. Bogdan Stancu şutează, Karnezis reţine.
Min12: Raţ este faultat şi este lovitura libera din lateralul careului. Maxim execută, pe centru porţii, Karnezis reţine.
Min 9: Două centrări consecutive ale lui Torje, de fiecare dată mingea îl depăşeşte, în careu, pe Bogdan Stancu.
AUDIO: Golul marcat de Mitroglou.
UPDATE 2: Echipe de start
Grecia: Karnezis - Torosidis, Siovas, Papastathopoulos, Holebas - Maniatis, Karagounis, Tziolis - Salpingidis, Mitroglou, Samaras.
România: Tătăruşanu - Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ - Hoban - Torje, Maxim, Stancu - Marica.
UPDATE 1: 20:15 Tricolorii au ieşit la încălzire.
Tricolorii încercă în această seară să se califice la un turneu final după 16 ani de absenţă. 2-0 este rezultatul pe care trebuie să-l obţină România împotriva Greciei.
Naţionala României este obligată să înscrie la Bucureşti cel puţin două goluri fără să primească însă niciunul sau să câştige la o diferenţă de trei goluri.
În partida tur, naţionala elenă a câştigat cu scorul de 3-1 prin golurile marcate de Mitroglu în minutele 15 şi 67 şi Salpingidis în minutul 21, în timp ce tricolorii au înscris prin Bogdan Stancu în minutul 19. Partida s-a disputat pe Stadionul "Giorgios Karaiskakis" din Pireu.
Antrenorul Victor Piţurcă are numeroase probleme de efectiv.
Mijlocaşii defensivi Alexandru Bourceanu şi Costin Lazăr sunt suspendaţi în urma avertizărilor primite, Vlad Chiricheş, care are fractură la nas, va purta o mască specială de plastic, iar portarul Ciprian Tătăruşanu ar putea reveni în primul unsprezece după ce a fost recuperat după o accidentare.
Elenii au o singură problemă de lot, căpitanul Kostas Katsouranis, care e suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.
Partida de pe Arena Naţională va fi condusă de o brigadă de arbitri din Serbia, care-l va avea la centru pe Milorad Mazic.
Acesta va fi ajutat de arbitrii asistenţi Milovan Ristic şi Dalibor Djurdjevic, în vreme ce arbitru de rezervă va fi Bosko Jovanetic.
Până în prezent s-au disputat 31 de meciuri între naţionalele României şi Greciei.
Tricolorii au câştigat 17 şi au pierdut 6, restul de 8 partide fiind terminate la egalitate.
Este al doilea baraj de calificare la o Cupă Mondială din istorie pentru naţionala noastră, după ce în 2001 România a ratat calificarea la CM din Japonia şi Coreea de Sud în urma dublei confruntări cu Slovenia, 1-2 în deplasare şi 1-1 acasă.
România a participat la primele trei "mondiale", în 1930, 1934 şi 1938, apoi după o pauză de 32 de ani, în 1970, în Mexic.
După alţi 20 de ani, naţionala noastră reuşea cu "generaţia de aur" participarea la trei ediţii consecutive ale turneului final, în 1990, 1994 şi 1998.