România: evoluţia epidemiologică relativ constantă
Cei care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SAR-CoV-2 febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului, sunt rugate să apeleze la medic, DSP, 112.
Articol de Radio România Actualităţi, 01 Martie 2022, 00:37
La capitolul coronavirus, în România evoluţia epidemiologică este relativ constantă, semnalează autorităţile, fără fluctuaţii importante ale numărului bolnavilor internaţi.
Reporterul RRA, Adriana Turea a transmis datele consemnate la raportarea de ieri.
Adriana Turea:Autorităţile au anunţat 4.757 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul SAR-CoV-2, cu 510 mai mult decât în ziua anterioară, dintr-un total de peste 26.600 de teste Real Time PCR şi antigen efectuate. Au fost raportate şi 61 de decese, dintre care 4 mai vechi, iar cei mai mulţi, 55, erau nevaccinaţi. În spitale sunt internaţi 7.283 de pacienţi cu COVID-19, cu 172 mai mulţi decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 923 de persoane, cu 23 mai puţin decât în ziua anterioară; din cei 923 de pacienţi internaţi la ATI, 810 sunt nevaccinaţi. Oficialii spun că depistarea din timp a cazurilor de infecţie cu virusul SAR-CoV-2 prin testare este importantă pentru prevenirea răspândirii virusului şi pentru un acces rapid la tratament. Persoanele care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SAR-CoV-2 febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului, sunt rugate să apeleze medicul de familie, la call center-ele Direcţiilor de Sănătate Publică sau să sune la 112 pentru a solicita testarea. În acelaşi timp, autorităţile reamintesc faptul că vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a formelor grave de COVID-19 şi a deceselor, însă dorinţa de vaccinare a românilor este tot mai scăzută. În ultimele 24 de ore, s-au vaccinat puţin peste 4.500 de persoane, din care pentru prima doză sunt 729, iar cu doza Booster peste 2.100 de persoane.