Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar va fi "serviciu public"
Ridicarea unui autoturism se va putea face doar după 5 minute de la oprire şi nu se vor putea ridica maşinile care au pasageri în interior.
Articol de Radiojurnal, 20 Decembrie 2016, 15:43
Ridicarea autovehiculelor se transformă în serviciu public, care va funcţiona 7 zile pe săptămână, nu doar în zilele lucrătoare, a anunţat marţi, 20 decembrie, chestorul Florentin Brăcea, şeful Poliţiei Rutiere.
El a precizat că ridicarea maşinilor va fi posibilă la 30 de zile după ce hotărârea de guvern adoptată săptămâna trecută va fi publicată în Monitorul Oficial. Este o măsură ce va putea fi dispusă atât de poliţiştii naţionali, cât şi de cei locali, care vor încerca însă să evite abuzurile, a dat asigurări chestorul Florentin Brăcea.
"Măsura ridicării ar trebui să fie o măsură suplimentară. Nu trebuie să gândim direct către măsura ridicării, că acesta este scopul - să le ridicăm. Nu. Trebuie s-o luăm gradual. Întâi se aplică sancţiuni în zona respectivă. Dacă este o problemă şi nu se poate rezolva, se vine cu măsura ridicării. Ce ne dorim noi este ca această activitate să se desfăşoare în zonele şi în locurile unde chiar avem o problemă reală, în zonele centrale, zonele aglomerate, zonele cu probleme, nu în alte părţi" a declarat şeful Poliţiei Rutiere, Florentin Brăcea.
Ridicarea unui autoturism se va putea face doar după 5 minute de la oprire, iar amenda minimă pentru staţionare neregulamentară este de 250 de lei şi trei puncte de penalizare.
La aceasta se adaugă taxele de transport şi depozitare. Nu se vor putea ridica maşinile care au pasageri în interior.
De asemenea, transportul la locul de depozitare nu se mai realizează dacă utilizatorul vehiculului se prezintă rapid la locul ridicării şi este de acord să suporte contravaloarea operaţiunii de ridicare a maşinii.