Reforme stucturale "pentru relansarea creșterii economice"
România este unul dintre statele UE care au reuşit să-şi consolideze fiscal economia dar este nevoie de un progres durabil, afirmă șefa reprezentanței CE la București.
Articol de Daniela Vasilescu, 26 Februarie 2015, 13:52
România este unul dintre statele membre ale Uniunii Europene care au reuşit în ultimii ani să-şi consolideze fiscal economia şi să ajungă la stabilitate, dar evoluţia ei nu este suficientă pentru a asigura un progres durabil.
Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Filote, a rezumat astfel concluzia experţilor europeni care au decis ieri declanşarea procedurii de dezechilibru macro-economic.
"România se alătură astfel unui număr de alte 16 state membre, care sunt sub monitorizarea specială a Comisiei Europene, pentru că încercăm să lucrăm împreună cu statele membre pentru a sprijini acest efort semnificativ de continuare a reformelor structurale.
"Avem nevoie de aceste reforme stucturale pentru a consolida, pe de-o parte, rezultatele pozitive care s-au înregistrat până acum şi, pe de altă parte, pentru a relansa creşterea economică, cu scopul de creare de noi locuri de muncă mai bine plătite pe teritoriul întregii Uniuni Europene", a afirmat Angela Filote.
Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România Angela Filote a participat, azi, la prezentarea Raportului anual de analiză şi prognoză al Societăţii Academice din România.
Experţii organizaţiei au formulat 12 recomandări pentru o mai bună guvernare, de la reducerea fiscalităţii şi îmbunătăţirea gradului de colectare a fondurilor la buget, până la finalizarea Master-Planului de Transport, cu stabilirea unui calendar ferm de priorităţi.