Protest faţă de construcţiile din Parcul Tineretului
Cetățenii din strada Pridvorului din sectorul 4 au manifestat marţi după-amiază împotriva dezvoltatorului imobiliar care continuă lucrările deşi TMB le-a suspendat.
20 Octombrie 2015, 20:52
Cetățenii din strada Pridvorului din sectorul 4 au manifestat marţi după-amiază împotriva dezvoltatorului imobiliar care nu a oprit lucrările la complexul rezidențial care se construieșe în Parcul Tineretului.
Potrivit președintelui Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan, Tribunalul București a suspendat vineri Planul de Urbanism de Detaliu și autorizația de construire.
Nicușor Dan a mai declarat că se va adresa Inspectoratului de Stat în Construcții pentru a lua măsuri privind stoparea lucrărilor.
Președintele Asociației Salvați Bucureștiul a mai precizat că va continua demersurile inițiate în justiție pentru a obține demolarea celor 3 blocuri din Parcul Tineretului
Arhitectul șef al Sectorului 4, Eugen Cărămidă a declarat că imediat cum va primi hotărârea judecătorească privind suspendarea autorizației de construire va lua măsurile necesare pentru încetarea activității.
Cetățenii din zonă spun că nu mai au nicio speranță privind oprirea lucrărilor deoarece dezvoltatorul imobiliar sfidează legile, iar autoritățile nu iau măsurile necesare.
Ei au declarat că deși nu au autorizație de defrișare, continua să taie pomii din parc, iar acum nu opresc lucrările pe șantier deși instanţa a suspendat lucrările până la judecarea pe fond a cauzei.
Construcțiile se desfășoară pe o suprafață de două hectare în Parcul Lumea Copiilor, parte din Parcul Tineretului, apartinând Marioarei Micșunescu.
Constructorul este societatea SC Construcții Noi Chi SRL, care a construit de asemenea imobilele ilegale din Calea Dudești 94 și Aviatorilor 92, pentru care instanțele de judecată au dispus demolarea.
Planul Urbanistic de Detaliu a fost emis în martie 2009 de Consiliul Local al Sectorului 4, iar autorizația de construire în octombrie 2012 de Primarul Sectorului 4.
Lucrările au început în primăvara anului 2014.
Actiunea a fost inițiată de Asociația pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Natural și Cultural, în cadrul proiectului “Instrumente pentru accesul la justiție al ONG-urilor”.