PRM apelează la instanţă pentru a-şi păstra sediul
Conducerea PRM se reuneşte pentru a decide demersurile care trebuie făcute după ce marţi un executor judecătoresc s-a prezentat pentru a evacua sediul partidului.
Articol de Răzvan Stancu, 05 Ianuarie 2011, 08:27
Conducerea PRM a decis sa se reunească pentru a decide demersurile pe care le vor face în urma evacuării din sediul partidului din strada Emile Zola, a afirmat vicepreşedintele PRM, Codrin Ştefănescu.
"Vom decide dimineaţă ce avem de făcut. Vom continua însă toate demersurile noastre în instanţă cu gândul că, deşi acuma n-avem nici o şansă de a câştiga pentru că justiţia este politizată şi răspunde la comenzi politice în mod clar, va veni şi ziua în care vom putea să facem dreptate".
Reprezentanţii şi conducerea Partidului România Mare au părăsit marţi seara sediul central al partidului.
Evacuarea sediului în care funcţionează PRM a început marţi dimineaţă în prezenţa unui executor judecătoresc, la acţiune participând şi poliţişti.
Pe parcursul zilei au avut loc altercaţii între reprezentanţi PRM, executor şi forţele de ordine.
Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a subliniat în repetate rânduri că refuză să părăsească sediul în care funcţionează formaţiunea, el acuzând lipsa de temei a acţiunii judecătoreşti.
De asemenea, acesta a precizat că a formulat o plângere la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 în care contestă actele pe baza cărora s-a decis restituirea acestui imobil.
Altercaţii între membrii PRM şi executor
Preşedintele Uniunii Executorilor Judecătoreşti, Marius Cravcenco, a declarat pentru Radio România că activitatea executorilor este protejată de lege, după ce reprezentanţii PRM au adresat injurii executorul judecătoresc Paula Daniela Şomâldoc.
"Lovirea sau alte acte de violenţă săvârşite împotriva executorului judecătoresc în timpul exercitării profesiei şi în legătură cu aceasta se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani", a spus Marius Cravcenco.
Corneliu Vadim Tudor a adresat injurii şi unei alte persoane venită alături de executori şi a luat cascheta unuia dintre poliţişti.
Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Marian Gruia, a declarat la rândul său că acest gest al lui Corneliu Vadim Tudor s-ar constitui într-o faptă penală.
"Ceea ce am văzut şi noi pe posturile de televiziune într-adevăr fapta domnului Corneliu Vadim Tudor este o infracţiune de ultraj asupra poliţistului, având în vedere că poliţistul era în timpul serviciului, era împreună cu executorul judecătoresc de punere în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti", a declarat Marian Gruia.