Planul Naţional pentru stoparea traficului de deşeuri "nu poate fi aplicat din cauza lipsei de personal"
Invitat la Apelul Matinal de la RRA, comisarul General al Gărzii de Mediu, Andrei Corlan, a pledat pentru îmbunătăţirea legislaţiei, în condiţiile în care că s-a dovedit că doar sancţiunile contravenţionale nu sunt eficiente.
Articol de Radiojurnal, 17 Aprilie 2024, 10:41
Tot mai multe transporturi ilegale de deşeuri sunt identificate şi oprite la frontiere odată cu creşterea numărului de controale.
Arad, Bihor, Timiş sau Bucureşti sunt cele mai recente cazuri în care poliţiştii de Frontieră în colaborare cu comisarii Gărzii de Mediu şi cu alte autorităţi au intervenit pentru a limita aceste practici.
Invitat la Apelul Matinal de la Radio România Actualităţi, comisarul General al Gărzii de Mediu, Andrei Corlan, a pledat pentru îmbunătăţirea legislaţiei, în condiţiile în care că s-a dovedit că doar sancţiunile contravenţionale nu sunt eficiente.
Mai mult, deşi există un Plan Naţional pentru stoparea traficului de deşeuri, acesta nu poate fi pus în practică aşa cum a fost conceput din cauza lipsei de personal cu care se confruntă Garda de mediu, subliniază Andrei Corlan:
Comisarul general al Gărzii de Mediu a mai spus că este în lucru un proiect al unei ordonanţe de urgenţă menită să reglementeze trasabilitatea bunurilor care intră în ţară.
Această măsură este necesară pentru a se stabili câte dintre aceste bunuri sunt deşeuri mascate.
Citește și: ”Este un fenomen şi o tentativă de a transforma România în groapa de gunoi a Europei”