Peste o tonă de carne de mici infestată cu bacteria Salmonella
Peste o tonă de carne de mici infestată cu bacteria Salmonella au ajuns în magazine din judeţul Mureş şi în alte judeţe
Articol de Marcela German, 07 Martie 2019, 18:59
Peste o tonă de carne de mici infestată cu bacteria Salmonella au ajuns în magazine din judeţul Mureş şi în alte judeţe.
Prezenţa bacteriei a fost confirmată prin analize de laborator, iar pasta de mici contaminată a fost retrasă de pe piaţă şi urmează să fie distrusă.
Reporter: Marcela German - Încă nu s-a stabilit specia de Salmonella care s-a găsit în pasta de mici, dar pare să fie una de contact, care nu dă simptome la consumatori - spune directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, Kincses Sándor, care arată că bacteria a fost depistată la un laborator privat, în cadrul programului de autocontrol al producătorului.
Kincses Sándor: Produsul nu mai este în unitate, astăzi expiră. Către magazine unitatea a trimis o notificare de retragere, produsele care au mai existat pe stoc au fost retrase şi sunt trimise pentru distrugere.
Reporter: Sursa de contaminare cu Salmonella a pastei de mici produse la Târnăveni poate fi de la materia primă sau de la personal, aşa că se mai verifică circa 1200 de kg de materie primă, iar dacă se constată că a fost infestată, va fi şi aceasta distrusă.
Cât priveşte personalul unităţii de procesare, toţi angajaţii sunt cu analizele efectuate la zi, deci nu pot fi ei purtători - spun inspectorii sanitar veterinari, care au recomandat, totuşi, o reexaminare a personalului angajat.