Pensiunile din clisura Dunării, pregătite pentru turiști
Primii oaspeţi au ajuns în clisura Dunării, deși sezonul turistic încă nu a început.
Articol de Mihai Bădescu, 04 Iunie 2022, 14:01
Creșterile prețurilor și contextul economic internațional scumpesc vacanțele românilor în acest an.
Majorările sunt între 10% și 15% pentru destinațiile interne și ajung până la 25% pentru cele din străinătate, spun reprezentanții agențiilor de turism.
Reluarea programului voucherelor de vacanță pentru bugetari, întrerupt în 2021, va da un imbold puternic turismul intern, în valoare de peste 300 de milioane de euro.
Proprietarii de pensiuni din clisura Dunării se pregătesc să își primească oaspeții.
Dacă în timpul săptămânii locurile sunt rezervate în proporție de 40%-50%, la sfârșit de săptămână camerele sunt ocupate 100% în cele mai importante pensiuni.
Reporter: Mihai Bădescu - Primii oaspeţi au ajuns în clisura Dunării, deși sezonul turistic încă nu a început.
-: Venim din Constanța, de la mare la alta mare. Este excepțional de frumos. Faptul că se îmbină muntele cu apa, aceea și în Constanța nu este, dă o impresie așa nemaipomenită.
Reporter: Proprietarii de pensiuni spun că nu au camere câte solicitări de rezervare primesc zilnic.
Olimpia Cunicel: În timpul săptămânii avem în pensiune 50%, însă în weekend e 100%, dar începând cu luna iunie va fi 100%. Cred că dacă am avea camere mai multe le-am da ca pe pâinea caldă. Fiind pe clisura Dunării cu preparate din pește. Avem ciorbă de pește, saramură, sunt renumite, specialitatea casei, cu peisajul superb și cu piscina care este foarte ofertantă, are o dimensiune mare.
Reporter: Când vine vorba de bunătăți culinare, cel mai solicitat preparat în clisură este saramura de pește, spun bucătarii.
-: Saramură de pește, avem de cap, de somn, toate legumele se fac la grătar, în special peștele la grătar, ori crapul, ori somnul, după aia se face un sos din legumele de pe grătar și se adaugă peștele şi se face sosul care este foarte bun. Nu lipsește leușteanul, condiment pentru saramură, usturoiul și mămăliguța.
Reporter: Tarifele pornesc de la 2.500 lei și pot depăși 3.500 de lei o vacanță pentru două persoane, timp de șapte nopți.