Ora Pământului
La Palatul Parlamentului din capitală, în Piaţa Mare din Sibiu, în Centrul istoric al Braşovului sau la Castelul Crovinilor din Hunedoara va fi întrerupt iluminatul public.
24 Martie 2018, 13:04
Cea mai mare mişcare de mediu din istorie, intitulată "Ora Pământului", va uni astăzi milioane de oameni de pe planetă.
În fiecare ţară, la ora locală 20 şi 30 de minute, vor fi stinse luminile, timp de o oră, într-un gest simbolic, menit să atragă atenţia asupra efectelor schimbărilor climatice.
Şi România se alătură acestei iniţiative, pentru al zecelea an consecutiv. Constanţa Comănici ne spune cum va fi marcată Ora Pământului:
Reporter: Preţ de o oră, faţadele unor clădiri vor fi în întuneric, iar în paralel au loc diverse evenimente - concerte, spectacole sau întreceri sportive, care au ca element comun preocuparea pentru mediul înconjurător.
La Palatul Parlamentului din capitală, în Piaţa Mare din Sibiu, în Centrul istoric al Braşovului sau la Castelul Crovinilor din Hunedoara va fi întrerupt iluminatul public.
În anul Centenarului, la Alba-Iulia, oraşul Marii Uniri, patru coruri şi o fanfară de copii vor susţine un concert în Catedrala Reîntregirii. Timişoara, primul oraş european iluminat electric, nu va stinge luminile, însă în Piaţa Libertăţii vor fi amplasate zece telescoape, prin care va fi observată bolta cerească.
În oraşul australian Sydney a fost lansată iniţiativa Ora Pământului în 2007. De atunci, turul mondial de mobilizare împotriva încălzirii globale a atras miliarde de oameni.
Vor fi cufundate în întuneric: piramidele egiptene, Kremlinul, Acropola din Atena, Big Ben şi Parlamentul de la Londra, turnul Burj Khalifa din Dubai, basilica Sfântul Petru de la Roma, turnul Eiffel de la Paris, Empire State Building, din New York, sau monumentul lui Iisus din Rio de Janeiro.
Organizatorii lansează în premieră şi un apel pentru protejarea biodiversităţii şi îi încurajează pe tineri să se implice în construirea unui viitor în armonie cu natura.