Obiceiurile alimentare ale angajaților români
"Hai la 1 la masă!" este sloganul unei campanii de conştientizare şi educare dedicată angajaţilor din România lansată astăzi.
Articol de Radiojurnal, 06 Mai 2015, 18:43
Românii îşi doresc să aibă un comportament alimentar sănătos pe termen lung, dar nu reuşesc pentru că ignoră acest aspect în viaţa de zi cu zi, este concluzia unui studiu privind obiceiurile alimentare publicat astăzi.
Astfel, aproape 70% dintre angajaţi consideră prânzul mai degrabă o ocazie bună pentru o pauză de relaxare decât pentru cea mai importantă masă a zilei, în timp ce peste 60% mănâncă "pe fugă", adică alocă acestei mese principale mai puţin de 30 de minute.
Doctoriţa Ana Maria Iulian, specialist în tratamentul obezităţii infantile, aminteşte importanţa prânzului într-un stil de viaţă sănătos.
"Auzi întotdeauna că micul dejun e cea mai importantă masă a zilei, dar la fel este şi cu prânzul, deoarece ne oferă energie şi puterea de a ne concentra până seara pentru ceea ce avem de făcut după ce mâncăm. Şi e foarte important să ştim ce anume să mâncăm, pentru a nu face acea faimoasă hipotensiune postprandială, după care ne apucă somnul şi după care nu mai avem niciun fel de chef să muncim, ci ne-ar trebui o jumătate de oră de somn", a spus Ana Maria Iulian.
"Hai la 1 la masă!" este sloganul unei campanii de conştientizare şi educare dedicată angajaţilor din România lansată astăzi.
Programul pilot se va desfaşura în Bucureşti şi va cuprinde acţiuni de informare directă ce-i vizează pe angajaţii din clădiri de birouri, precum şi promovare în mediul online prin site-ul oficial al campaniei şi prin reţelele de socializare, a transmis reporterul RRA Marilena Frâncu.