Obezitatea a crescut foarte mult la copiii din România
Incidenţa obezităţii a crescut foarte mult la copiii din România şi o dată cu aceasta şi diabetul zaharat tip II.
Articol de Florin Lepădatu, 06 Decembrie 2018, 07:36
Incidenţa obezităţii a crescut foarte mult la copiii din România şi o dată cu aceasta şi diabetul zaharat tip II.
Medicul specialistul în diabet, nutriţie şi boli metabolice, Alexandra Alexescu, atrage atenţia că circumferinţa abdominală reprezintă un indiciu pentru apariţia diabetului şi îi sfătuieşte pe părinţi să le ofere copiilor mai multă mâncare gătită acasă, în locul celei de la fast-food.
Alexandra Alexescu: "Mese regulate, trei mese pe zi şi două gustări şi, bineînţeles, compoziţia mesei să fie adecvată orei, spre exemplu micul dejun nu va fi niciodată egal cu cina.
Clar, trebuie să fie cel puţin jumătate cina, pentru că ne aşteaptă o noapte de somn şi nicidecum o zi întreagă de activitate, precum la micul dejun şi, bineînţeles, evitarea alimentelor procesate, evitarea dulciurilor, evitarea zahărului propriu-zis.
Există îndulcitori naturali, precum precursorul de Stevia, în care sunt îndulcitori naturali, nu creşte riscul de insulino-rezistenţă.
Aşadar, pot fi preparate nişte dulciuri extraordinare cu ajutorul lor şi atunci clar scădem şi riscul de a dezvolta diabetul ulterior, pentru că, din păcate, riscul de obezitate merge împreună cu riscul de diabet, cele două fiind corelate ştiinţific pentru toate studiile."
Declaraţia doctorului Alexandra Alexescu a fost făcută la simpozionul regional "Alimentaţie raţională pentru sănătate", organizat la Colegiul Tehnic "Mihai Bravu" din Bucureşti, unde elevii de la mai multe licee, dar şi cadre didactice află de la specialişti informaţii despre importanţa alimentaţiei corecte, ne-a transmis reporterul RRA, Daniela Mănuţă.