O treime dintre profesori, "corigenţi" la titularizare
70% dintre participanţii la examenul de titularizare nu au luat note de trecere, o parte dintre ei vor putea însă preda ca suplinitori în învăţământ, a declarat secretarul de stat în ministerul educaţiei, Oana Badea.
18 Iulie 2011, 16:57
Doar 30% din cei 38.000 de candidaţi înscrişi anul acesta la examenul de titularizare au luat note peste 7, ceea ce înseamnă că vor putea fi titulari pe post în următorul an şcolar.
70 de procente nu au luat note de trecere, o parte dintre ei putând preda ca suplinitori în învăţământ.
Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, a declarat că nu există riscul ca posturile să nu fie ocupate şi că, în 2011, concurenţa la acest examen a fost de cinci candidaţi pentru un post.
"Avem împărţite pe trei categorii rezultatele, note sub 5, note între 5 şi 7, care înseamnă posibilitatea obţinerii unui post ca suplinitor în sistem, şi note peste 7, care dau dreptul celui care a obţinut nota să opteze pentru titularizare pentru un post din lista oferită şi avem următoarele procente: note sub 5 - 32% dintre candidaţi, note între 5 şi 7 - 38% şi note între 7 şi 10 - 30% dintre candidaţi", a afirmat Oana Badea.
Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei a mai spus că în ultimii zece ani numărul de elevi a scăzut cu 600.000, astfel încât şi numărul de posturi în învăţământ s-a diminuat.
La examenul din acest an au fost scoase la concurs peste 47.000 de posturi.
Potrivit reporterului Radio România, Alice Georgescu, rezultatele sunt deja afişate, de la această oră, în centrele unde au avut loc examenele, iar contestaţiile pot fi depuse până marţi.