Mini-croaziere gratuite pe Dunăre, la Galaţi
La Galaţi , 2000 de persoane au beneficiat, ieri, de mini-croaziere gratuite pe Dunăre, oferite de Primărie cu ocazia "Zilelor Dunării, Galaţi, capitala dunăreană a României".
Articol de Maria Măndiţă, Galaţi, 01 Iulie 2018, 09:06
La Galaţi , 2000 de persoane au beneficiat, ieri, de mini-croaziere gratuite pe Dunăre, oferite de Primărie cu ocazia "Zilelor Dunării, Galaţi, capitala dunăreană a României", manifestare dedicata Zilei Internaţionale a fluviului.
Este vorba despre o tradiţie, reluată de autorităţile locale, după o pauză de aproape 30 de ani, după cum relatează corespondenta noastră Maria Măndiţă.
Reporter: Maria Măndiţă - Croazierele au fost realizate cu două nave, "Borcea" şi "Moldova", ambele având o capacitate de 500 de locuri şi care au efectuat curse pe tot parcursul zilei.
Nava "Moldova" aparţine unui armator tulcean şi este folosită de regulă pentru transportul turiştilor din Tulcea în Delta Dunării, în timp ce nava "Borcea" este un adevărat monument istoric plutitor, aparţinând autorităţilor locale din Brăila.
Construită în urmă cu 107 ani şi dată la apă în 1914, nava "Borcea" este prima navă cu zbaturi realizată de inginerii români, servind drept iaht al Regelui Ferdinand, navă de transmisiuni în război şi navă de pasageri pe timp de pace.
Organizatorii mini-croazierelor au pus la dispoziţie posibilitatea plimbării pe Dunăre a doar 2.000 de persoane, spre dezamăgirea altor mii de gălăţeni care ar fi vrut să se bucure de acest cadou rar. Pentru a evita aglomeraţia, rezervările pe nave s-au făcut doar online, cele 2.000 de locuri epuizându-se în doar câteva ore.
Deşi numărul locurilor oferite pentru mini-croaziere a fost dublu faţă de Zilele Dunării de anul trecut, evenimentul s-a bucurat de un aşa de mare interes încât organizatorii se gândesc pentru viitor să caute soluţii pentru ca numărul locurilor pentru croaziere să fie şi mai mare.
Interesul faţă de croaziere este mare, deoarece aceasta reprezintă singura oportunitate pe care o au o dată pe an gălăţenii pentru a se plimba pe Dunăre, după ce cursele regulate de pasageri pe fluviu au fost desfiinţate după 1989.