Micii, "liber la export în UE"
Micii româneşti pot fi produşi în continuare după reţeta tradiţională, dar pot fi şi exportaţi pe piaţa europeană, afirmă comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş.
Articol de Radiojurnal, 10 Martie 2014, 23:45
Micii româneşti pot fi produşi în continuare după reţeta tradiţională, dar pot fi şi exportaţi pe piaţa europeană, afirmă comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş.
Comitetul Permanent pentru Lanţuri Alimentare şi Sănătatea Animală, prezidat de Comisia Europeană, a votat astăzi autorizarea folosirii bicarbonatului de sodiu ca ingredient în prepararea tradiţională a micilor.
Comisarul Dacian Cioloş apreciază, într-un comunicat de presă, că decizia demonstrează că atunci când există argumente şi o bună coordonare între industrie şi autorităţile responsabile la nivel naţional şi european rezultatele sunt pozitive.
Votul fusese amânat iniţial pentru luna iulie, dar în urma discuţiilor cu statele membre Comisia Europeană a propus să se desfăşoare astăzi când decizia a fost luată cu majoritate calificată.