Legea audiovizualului "va respecta drepturile cetăţeanului"
Proiectul privind modificarea legii audiovizualului a primit raportul final al comisiei de cultură. În opinia preşedintelui comisiei, Raluca Turcan, modificările nu îngrădesc munca jurnaliştilor.
Articol de Radu Dobriţoiu, 31 Martie 2011, 08:20
Proiectul privind modificarea Legii audiovizualului a primit raportul final al Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor.
În opinia preşedintelui Comisiei, deputatul PD-L, Raluca Turcan, modificările nu îngrădesc munca jurnaliştilor şi respectă drepturile fundamentale ale cetăţeanului.
“E o formulă pe care am urmărit să o obţinem, de echilibru între profesarea meseriei de jurnalist, dar şi o respectare şi o atenţie mult mai mare pentru libertăţile individuale ale cetăţeanului, aşa cum sunt ele prevăzute şi în Constituţia României, dar şi în actualul text de lege" a declarat Raluca Turcan.
Deputatul PSD, Victor Socaciu este de părere că spaţiul audiovizual avea nevoie de o lege mai bună.
"Erau necesare anumite lucruri pe care, sper eu, de data aceasta Legea CNA-ului, Legea audiovizualului le va impune şi, în final, să avem o lege mai bună şi o lege prin care întreg spaţiul nostru audiovizual să funcţioneze mai bine” a declarat Victor Socaciu.
Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a declarat că modificările aduse pun la dispoziţie mijloace mai puternice pentru a descuraja o serie de abateri.
"S-a statuat principiul amenzilor progresive. După acordarea unei somaţii, amenzile vor merge în mod progresiv pentru încălcarea aceluiaşi articol, ceea ce, în ansamblu, sigur că va duce, foarte probabil, la o creştere a cuantumului acestor amenzi” a declarat Răsvan Popescu.
Raportul privind modificarea Legii audiovizualului urmează să fie dezbătut într-o viitoare şedinţă a plenului Camerei Deputaţilor.