Impozitarea bacşişului, neagreată de unii patroni şi angajaţi
În Mehedinţi, ospătarii spun că banii primiţi de la clienţi suplinesc salariile mici, iar proprietarii de restaurante din Turnu Severin se tem că că vor rămâne fără angajaţi.
Articol de Mihai Bădescu, 20 Aprilie 2015, 14:48
Unii patroni de restaurante şi ospătari sunt nemulţumiţi de intenţia guvernului de a impozita bacşişul.
În judeţul Mehedinţi, ospătarii spun că banii primiţi de la clienţi suplinesc salariile foarte mici, iar proprietarii de terase şi restaurante din Drobeta Turnu Severin se tem că vor rămâne fără angajaţi.
Impozitarea bacşişului, o măsură fiscală neagreată atât de ospătari, cât şi de proprietarii de restaurante la Turnu Severin.
Dacă primii spun că vin la muncă stimulaţi de bacşiş, pentru că salariile sunt foarte mici, patronii se tem că vor rămâne fără personal.
"Avem program obositor, de dimineaţa până seara, şi, până la urmă, clientul ce dă banul ar trebui să rămână la noi, pentru că noi îl primim şi avem dreptul să facem ce vrem cu el. eporter: Asemenea altor mii de colegi ai săi, acest tânăr munceşte de dimineaţa până noaptea târziu într-un restaurant, stimulat de ce dă clientul, nu de salariul de mizerie", spun unii ospătari.
Reporter: Cum ţi se pare ideea asta de a fiscaliza bacşişul?
Sunt total împotrivă, nu mi se pare corect, consider că legea asta nu ar trebui să se aprobe.
Reporter: Măsura fiscală propusă nu este agreată nici de proprietarii de restaurant.
Ramona Berciu, administrator: Ospătarii întotdeauna vin la muncă pentru bacşiş, iar statul, luând aceşti bani care ar trebui să fie pentru ospătari, o să fie o mare problemă cu personalul.
Reporter: Şi nu le veţi opri acel bacşiş.
Ramona Berciu: Nu, în niciun caz.
Ospătarii mai spun că în spitale oamenii bolnavi dau zilnic sute de bacşişuri în sume mult mai mari, fără ca aceşti bani să fie fiscalizaţi în vreun fel.