Elevii au susţinut simularea la limba şi literatura română
La primul subiect de la limba şi literatura română elevii dintr-a VIII-a au avut de răspuns la câteva întrebări pornind de la poezia "Zăpada sărută întinderile" de Anatol Bakonski.
18 Februarie 2014, 13:57
Elevii de clasa a VIII-a au dat astăzi proba de limba şi literatura română, în prima zi de simulare a evaluării naţionale.
Notele obţinute nu se pot contesta şi nu vor fi trecute în catalog.
Simularea examenelor naţionale, a bacalaureatului şi evaluării naţionale urmăreşte familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen naţional, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de elevi la finalul studiilor gimnaziale sau liceale, spune redactorul RRA Cristina Iliescu.
Profesorii vor avea astfel posibilitatea să intervină din timp pentru a remedia problemele punctuale şi a îmbunătăţii rezultatele finale ale elevilor.
Pe de altă parte, ministrul educaţiei susţine că va putea să adapteze politicile educaţionale în vederea creşterii performanţei şi calităţii sistemului de învăţământ.
Subiectele la simulările examenelor naţionale vor fi de nivel mediu.
Probele scrise la limba romană, respectiv limba maternă şi matematică din cadrul evaluării naţionale vor avea loc în intervalul 23-25 iunie.
Şi o noutate, media de admitere în învăţământul liceal în anul şcolar 2013-2014 a absolvenţilor claselor a VIII-a se va calcula altfel decât până acum.
Astfel, ponderea mediei celor patru ani de gimnaziu va fi de numai 25% şi nu de 50% cum a fost până anul trecut şcolar şi aceasta ca urmare a discrepanţelor constatate între notele obţinute pe parcursul anilor de gimnaziu şi cele de la evaluarea naţională.
Rezultatele obţinute de elevi nu se contestă, iar notele nu se trec în catalog.
Rezultatele la simulările evaluării naţionale se vor afişa pe 7 martie.
La primul subiect de la limba şi literatura română elevii dintr-a VIII-a au avut de răspuns la câteva întrebări pornind de la poezia "Zăpada sărută întinderile" a lui Anatol Bakonski.
Programul Scoală după şcoală, agreat de părinţi
Părinţii sunt de acord cu programul Scoală după şcoală, chiar daca sunt nevoiţi să plătească pentru aceasta.
Un raport al organizaţiei nonguvernamentale World Vision România relevă că peste 70% dintre părinţi ar dori să-şi înscrie copilul într-un astfel de program contra unei sume de bani fie şi minimă.
Potrivit cercetării, părinţii din mediul urban ar fi dispuşi să aloce între 100 şi 200 de lei pentru servicii de tipul şcoală după şcoală, în timp ce în mediul rural părinţii ar putea să dea sub 100 de lei, în funcţie de venituri şi numărul de copii - ne-a transmis reporterul nostru Alice Georgescu.