Două drone ruseşti au căzut pe teritoriul României
Ambele locații se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură de pe teritoriul național.
![Două drone ruseşti au căzut pe teritoriul României](https://www.romania-actualitati.ro/img.php?u=https%3A%2F%2Fwww.romania-actualitati.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2025%2F2%2F13%2F206107%2Fc177-446995f9-1739469641a85b34fb.jpeg&w=960&h=540&c=1)
13 Februarie 2025, 19:53
Două drone pe care Rusia le-a folosit azi-noapte pentru a ataca portul ucrainean Reni de la Dunăre au intrat în spațiul aerian românesc și au căzut apoi pe teritoriul țării noastre, în două zone din apropierea graniței cu Ucraina, a confirmat în această seară Ministerul Apărării de la București.
Ambele drone aveau la bord încărcături explozive, a precizat generalul Constantin Spînu.
Constantin Spînu: Prima zonă în care au fost descoperite fragmente de dronă a fost localizată în apropierea frontierei, la aproximativ cinci kilometri vest de localitatea Reni din Ucraina, la mai puțin de 1.000 de metri de malul stâng al Dunării. A doua zonă de impact de pe teritoriul național a fost descoperită, tot în proximitatea frontierei, într-un punct situat la aproximativ 500 de metri de malul fluviului, la o distanță de aproximativ cinci kilometri sud de localitatea Reni. În urma cercetărilor realizate la fața locului a fost stabilit că ambele drone au avut la bord încărcături explozive, care s-au distrus la impactul cu solul. Ambele locații se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură de pe teritoriul național.
Ministerul Apărării Naționale subliniază că, în cursul nopții trecute, forțele Federației Ruse au executat, în mod nejustificat și în gravă contradicție cu normele de drept internațional, un nou atac asupra unor obiective civile și de infrastructură ucrainene în apropierea frontierei cu România.
Forțele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spațiului aerian și de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri, ca urmare a acestor situații.
Ministerul Apărării a informat și informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.