Deputatul Mihail Boldea a fost trimis în judecată
Deputatul Mihail Boldea a fost deferit justiţiei de procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro.
Articol de Ioana Dogaru, 28 Iunie 2012, 16:16
Deputatul Mihail Boldea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, sub acuzaţia că este liderul unei grupări ce se ocupa cu înşelăciuni imobiliare, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro, informează Agerpres.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, în acelaşi dosar au fost deferite justiţiei alte 18 persoane care au acţionat sub coordonarea deputatului Mihail Boldea pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Anchetatorii susţin că membrii grupării, printre care Mihaela Cristina Bolboceanu, avocat din cadrul Baroului Galaţi şi Aurica Luchiniuc, fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.
"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a 19 inculpati, 11 în stare de arest preventiv, urmare a destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals", precizează DIICOT, într-un comunicat remis joi.
Pe 16 martie Mihail Boldea a fost chemat pentru declaraţii la sediul DIICOT.
Mihail Boldea şi-a prelevat dreptul la tăcere iar a doua zi el a plecat din România cu maşina până în Turcia, de unde a luat un avion către Kenya.
Patru zile după acest incident, parlamentul României i-a retras deputatului imunitatea, pentru a putea fi cercetat de DIICOT.
Pe 22 martie ÎCCJ a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile.
Mihail Boldea anunţa presa în 23 martie că va veni el în România, nefiind cazul să meargă Poliţia după el.
Deputatul a fost preluat de o escortă a Poliţiei de la Aeroportul Otopeni şi dus direct la instanţa supremă, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă.
Mihail Boldea a fost adus din Kenya în 27 martie, mandatul de arestare preventivă emis în 22 martie fiind confirmat atunci de instanţa supremă.
În 8 iunie, ÎCCJ i-a prelungit mandatul de arestare preventivă a lui Boldea.