Daniel Horodniceanu, "cea mai bună propunere pentru a conduce DIICOT"
Secția pentru procurori a CSM a dat azi aviz pozitiv numirii procurorului Daniel Constantin Horodniceanu în funcția de procuror-șef al DIICOT.
Articol de Diana Surdu, 04 Mai 2015, 19:33
Daniel Horodniceanu a primit aviz favorabil din partea Consiliului Superior al Magistraturii, pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
El doreşte îmbunăţirea imaginii instituţiei, creşterea încrederii între colegii DIICOT, o evaluare a tuturor procurorilor, dar şi o relaţie bună cu mass-media.
Magistratul Daniel Horodniceanu consideră, că viaţa socială foarte săracă, experienţa managerială îndelungată şi responsabilitatea de care a dat dovadă în activitatea sa sunt primele calităţi care îl recomandă la conducerea DIICOT.
La capitolul "Defecte", acesta a indicat faptul că nu face mult sport.
Pe de altă parte, ministrul justiţiei apreciază, că Daniel Horodniceanu a demonstrat o bună cunoaştere a DIICOT, maturitate şi echilibru în soluţiile propuse.
"N-am niciun fel de informaţii care să mă ducă la concluzia că Daniel Horodniceanu n-ar fi astăzi cea mai bună propunere pentru a conduce DIICOT. Este un om de echipă, este un om care a ştiut să performeze de-a lungul timpului la DIICOT, a ştiut să atragă şi să menţină în jurul lui oameni care vor să performeze şi sunt absolut convins, că în afară de agenda DIICOT nu are nicio altă agendă", a spus Robert Cazanciuc.
Funcţia de procuror şef al Direcţiei este vacantă din noiembrie anul trecut, atunci când fost şefă a instituţiei, Alina Bica, a fost arestată.
Potrivit legii, şeful DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii dintre procurorii care au vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singură dată.