Corneliu Dobriţoiu, pus sub învinuire într-un dosar de corupţie
Fostul ministru al apărării este acuzat că ar fi cumpărat o locuinţă de serviciu în regim subvenţionat, făcând uz de declaraţii false. Corneliu Dobriţoiu respinge acuzaţiile.
Articol de Radu Şarpe, 16 Aprilie 2013, 18:51
Fostul ministru al apărării Corneliu Dobriţoiu a fost pus oficial sub învinuire pentru fapte de corupţie într-un dosar privind atribuirea ilegală de locuinţe de serviciu unor cadre militare.
Corneliu Dobriţoiu, în prezent senator PNL, este urmărit penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.
Generalul în rezervă Corneliu Dobriţoiu este acuzat că ar fi cumpărat o locuinţă de serviciu în regim subvenţionat, făcând uz de declaraţii false pentru a induce în eroare pe membrii comisiei de vânzare.
Procurorii susţin că declaraţia notarială dată de el în iunie 2005 nu corespunde realităţii, deoarece la momentul respectiv Corneliu Dobriţoiu deţinea împreună cu soţia o locuinţă proprietate personală.
Fostul ministru al apărării a mers la DNA pentru a afla acuzaţiile.
Fostul ministru respinge acuzaţiile
El a explicat că a respectat prevederile legale, deoarece la momentul respectiv nu avea locuinţă ci o casă de vacanţa, trecută de altfel în declaraţia de avere.
Potrivit redactorului nostru Mădălina Verman, Corneliu Dobriţoiu, în prezent senator PNL, s-a declarat mirat că este cercetat într-un dosar vechi în care nu au apărut elemente noi.
"Sunt puţin surprins că după patru ani de zile, neapărând alte chestiuni la dosar, alte fapte...Dar, mă rog, probabil că sunt unele persoane care au interese directe să nu cumva să ajung la MAPN şi din cauza asta trebuie deschis un dosar penal care poate fi soluţionat in 20 de ani şi să blocheze accesul.
"Nu ştiu de ce se tem, pentru că eu am apărat legea şi acolo", a declarat Corneliu Dobriţoiu.
Potrivit DNA, în acelaşi dosar este urmărit penal şi generalul de brigadă în rezervă Traian Pigui, la vremea respectivă şef al Direcţiei domenii şi infrastructură din MAPN, care s-ar fi implicat în atribuirea ilegală a locuinţelor de serviciu, dintre care unele preluate de la RAAPPS pentru a fi cumpărate la preţ subvenţionat de cadre militare cu funcţii de conducere din MAPN.
În acest caz mai sunt implicate zece persoane pentru care se fac acte de urmărire penală, iar valoarea prejudiciului în dauna MAPN estimată de DNA ar fi de 1,2 milioane de lei.