Compania Spanghero "îşi poate relua activitatea"
Autorităţile franceze au decis ca firma Spanghero, implicată în scandalul cărnii de cal, îşi va putea relua parţial activităţile de producţie.
Articol de Roxana Vasile, Paris, 19 Februarie 2013, 07:34
Compania Spanghero, implicată în scandalul cărnii de cal, îşi poate relua parţial activitatea - au decis autorităţile de la Paris.
Timp de mai multe zile, cei peste 300 de salariaţi ai companiei s-au aflat în şomaj tehnic.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, Spangero îşi va putea relua activităţile de producţie de carne tocată, de realizare de mezeluri şi diverse feluri de mâncare gătită, precum şi de porţionare a cărnii.
În schimb, în aşteptarea unor examene suplimentare, autorizaţia sanitară rămâne suspendată pentru activităţile de stocare a materiei prime congelate, aflate în centrul scandalului cărnii de cal etichetată drept vită.
Potrivit guvernului de la Paris, ancheta veterinară desfăşurată începând de vinerea trecută a confirmat că au fost modificate ştampile sanitare sau, altfel spus, că au fost înlocuite etichete. Investigaţiile continuă, un raport complet şi definitiv asupra funcţionării întreprinderii fiind aşteptat la finele acestei săptămâni.
În paralel cu ancheta veterinară, Spangero face obiectul şi al unei anchete judiciare, şi ea în curs.
Amintim că iniţial în acest scandal două abatoare din România au fost acuzate că ar fi furnizat carne de cal etichetată drept carne de vită, dar o anchetă ulterioară iniţiată chiar de guvernul francez au infirmat aceste acuzaţii.