Cazan gigant pentru gulaş
Festivalul Gastronomic de la Pecica, judeţul Arad, a avut ca vedetă un cazan uriaş de 2.000 de litri adus din Ungaria, din care au ieşit peste 1000 de porţii de gulaş de Szeged.
Articol de Ioan Suciu, 25 Aprilie 2010, 10:27
Mii de persoane au luat parte la festivalul culinar internaţional organizat în oraşul Pecica din judeţul Arad.
Vedetă manifestării a fost un cazat de 2000 de litri adus din Ungaria, din care au ieşit peste 1000 de porţii de gulaş de Szeged.
O supă din carne de vită cu urechi mari şi gri aşa cum spune reţetă specială ungureasca.
Festivalul gastronomic internaţional a fost organizat şi pentru a marca împlinirea a şase ani de când Pecica a devenit oraş.
Festivalul a adus aici zece echipe de bucătari iscusiţi din România şi Ungaria şi s-a desfăşurat pe mai multe categorii, printre care probă de catlane (ceaun).
Produsele româneşti specifice zonei au fost la mare căutare, celebra pâine de Pecica, preferata odinioară de Nicolae Ceauşescu, salamul de Nadlac sau găluştele slovacesti, toate făcute din ingrediente naturale, au fost alte delicii pentru vizitatori.
Audio: Festivalul Gastronomic de la Pecica.
La festival au avut loc şi o ex poziţie de fotografii şi artizanat.
Festivalul Gastronomic de la Pecica face parte dintr-un proiect mai amplu în valoare de peste 100 mii euro.
Intitulat "Hrană ţi-e viaţă" proiectul a fost câştigat de primăria oraşului Pecica şi o localitate din Ungaria pentru a promova tradiţiile locului.
Spectacolul s-a încheiat cu un concert de muzică populară şi un imens foc de artificii.
Video: Pregătirea cazanului uriaş pentru prepararea gulaş de Szeged.