Autorităţile anchetează alerta alimentară transmisă de Germania
Autorităţile române anchetează modul în care o anumită cantitate de carne de curcan cu reziduuri de antibiotic, a ajuns în Germania de la o fermă din ţara noastră.
Articol de Mihaela Enache, 13 Martie 2013, 13:18
Autorităţile sanitar-veterinare anchetează o alertă alimentară transmisă de Germania prin sistemul european destinat acestor notificări.
Potrivit alertei este vorba despre identificarea, în Germania, a unui lot de carne de curcan din România, suspectat că ar conţine reziduuri de antibiotic.
Potrivit vicepreşedintelui ANSV şi pentru siguranţa alimentelor, Vladimir Mănăstireanu datele de pe sistemul rapid de alertă, până nu se finalizează ancheta, sunt confidenţiale.
"Am primit, în această dimineaţă, pe sistemul rapid de alertă. Am declanşat ancheta. Colegii noştri sunt în teritoriu, s-a luat legătura cu colegii din judeţ. Este o anchetă în plină desfăşurare, vă vom anunţa rezultatul. Datele de pe sistemul rapid de alertă, până nu se finalizează ancheta, sunt confidenţiale.
"Este un tir de curcan, plecat de la firmă din România, suspectat că ar fi cu reziduuri de antibiotice.", a spus Vladimir Mănăstireanu.