PSD condiţionează acceptarea moratoriului
Liderul PSD, Victor Ponta a declarat că partidul său este dispus să participe la lucrările parlamentare şi să accepte moratoriul propus de preşedintele Traian Băsescu sub condiţia înlocuirii Robertei Anastase.
Articol de Ionuţ Dragu, 09 Noiembrie 2010, 20:58
Liderul PSD Victor Ponta a reacţionat imediat după discursul preşedintelui, privind instituirea unui moratoriu asupra luptei politice, spunând că Partidul Social-Democrat este dispus oricând să participe la lucrările parlamentare şi să accepte moratoriul propus, sub condiţia înlocuirii Robertei Anastase de la preşedinţia Camerei.
"Noi suntem oricând pregătiţi să revenim la lucrările Parlamentului, atâta timp cât avem un partener care nu fură voturi şi care nu a fost dovedit, în faţa opiniei publice, că nu poate fi un partener de dialog."
PNL consideră că preşedintele Traian Băsescu nu propune un armistiţiu, ci pur şi simplu doreşte ca opoziţia să voteze "orbeşte" măsurile şi acţiunile "absurde" ale guvernului Boc.
Liderul liberal Crin Antonescu a vorbit şi el despre retragerea Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar şi despre demisia guvernului Boc.
Crin Antonescu a propus un mecanism alternativ de consultare între partidele parlamentare dar fără participarea celor de la UNPR.
Crin Antonescu a declarat că răspunsurile şi soluţiile pentru stoparea crizei pot veni de la partidele parlamentare.
"Este necesar ca reprezentanţii partidelor parlamentare, dar şi cei ai minorităţilor naţionale, să se aşeze la masă şi să discute, cu seriozitate, care sunt problemele României şi care sunt răspunsurile ce se pot da", a declarat Crin Antonescu.
Reprezentanţii partidelor din arcul guvernamental sunt de acord cu iniţiativa şefului statului şi declară că sunt dispuşi la dialog pentru a debloca situaţia din Parlament.
Preşedintele Traian Băsescu a propus, marţi, în faţa parlamentului un moratoriu asupra bătăliei politice care să permită deblocarea activităţii parlamentului.
Şefului statului a declarat că este necesară o acţiune fermă şi consecventă, pe termen scurt, 30-45 de zile, la nivelul guvernului şi legislativului în direcţiile convenite cu FMI, Banca Mondială şi Uniunea Europeană.