Parlamentarii din opoziţie au depus moţiunea de cenzură
Moţiunea de cenzură este semnată şi susţinută 209 de parlamentari ai grupurilor parlamentare PSD+PC şi PNL. Documentul este intitulat "Moţiunea României majoritare, moţiune populară".
Articol de Paul Poteraşi, 18 Octombrie 2010, 15:08
Parlamentarii opoziţiei (PSD+PC şi PNL) au depus, luni, moţiunea de cenzură împotriva guvernului Boc.
Documentul este intitulat "Moţiunea României majoritare, moţiune populară".
Potrivit liderului deputaţilor PSD+PC, Mircea Duşa, moţiunea este semnată şi susţinută 209 de parlamentari ai grupurilor parlamentare PSD+PC şi PNL.
"Am depus moţiunea şi la preşedintele Senatului şi la preşedinta Camerei. Urmează ca astăzi în Birourile Permanente reunite să se stabilească datele şi procedurile care urmează să se desfăşoare în perioada următoare", a precizat Mircea Duşa.
Potrivit social-democratului, se propune ca pe data de 20 octombrie moţiunea de cenzură să fie citită, urmând ca pe 27 octombrie documentul să fie dezbătut în plenul reunit al parlamentului.
Mircea Duşa a adăugat că asumarea răspunderii de către guvern pe anumite proiecte de lege ar trebui să aibă loc după dezbaterea moţiunii de cenzură.
"Asumarea răspunderii cred că este normal să se discute după dezbaterea moţiunii, pentru că dacă va trece moţiunea nu vom avea un guvern foarte repede şi devine inutil un asemenea demers", a spus liderul deputaţilor PSD+PC.
Crin Antonescu: "Am speranţe mari"
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că are "speranţe mari" că moţiunea de cenzură va trece, deoarece acest demers este susţinut nu doar de sindicate şi de opoziţie, ci şi de "din ce în ce mai mulţi dintre români".
"Avem speranţe mari. Garanţii nu putem avea pentru că, dacă ar fi voturi pe garanţii, atunci nu ar mai fi un proces democratic", a spus Crin Antonescu.
El a mai arătat că parlamentarii liberali vor vota în favoarea moţiunii de cenzură, urmând a fi cu toţii prezenţi la dezbaterea şi votul acesteia.
Crin Antonescu a anunţat că printre măsurile propuse de moţiunea de cenzură se numără păstrarea cotei unice de impozitare de 16%, revenirea la TVA de 19%, revenirea la salariile bugetare de la 1 iulie 2010, neimpozitarea pensiilor sub 1.000 lei.