Asumarea răspunderii pe legea educaţiei, "justificată"
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat la România Actualităţi că legea educaţiei a fost dezbătută foarte mult timp, chiar "a fost trenată în mod intenţionat foarte mult".
Articol de Sorin Solomon, 24 Noiembrie 2010, 15:41
Legea educaţiei este o lege care a fost dezbătută foarte mult timp, afirmă Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.
"Aş putea spune că a fost trenată în mod intenţionat foarte mult, iar scopul până la urmă este acela de a reforma sistemul educaţional şi pană la urmă de a concentra acest sistem în jurul beneficiarului lui, care este elevul, respectiv studentul" a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.
Roberta Anastase mai spune că proiectul de lege al educaţiei propus de guvern a primit acceptul tuturor liderilor politici.
"Dacă vă amintiţi, vorbim de acordul care a fost iniţiat de preşedintele României pe tema reformei educaţionale, pactul pentru educaţie şi care a reunit nu numai lideri politici, dar şi reprezentanţii sindicatelor, ai societătii civile instituţionalizate în ansamblu" a mai spus Roberta Ansatase.
Preşedintele Camerei Deputaţilor mai spune că decizia guvernului de asumare a răspunderii este justificată, iar acest drept este constituţional.
"Mai trebuie explicat un alt aspect, anume acela că este dreptul constituţional al unui guvern de a face gesturi prin care să primească sau nu încrederea Parlamentului. Este dreptul lui constituţional peste care o altă putere nu se poate suprapune.
"E destul de neplăcut să transferăm către o instituţie, cum este aceea a Curţii Constituţionale, o anumită bătălie politică care se desfăşoară în Parlament. Eu cred că e un lucru incorect şi faţă de noi, dar şi faţă de Curtea Constituţională" a mai spus Roberta Anastase.
Preşedintele Camerei Deputaţilor mai spune că legea educaţiei a fost supusă dezbaterii în camera inferioară a parlamentului şi a cuprins şi amendamentele aleşilor.