ARD va face "opoziţie constructivă" iar USL negociază cu UDMR
USL va avea "364 de mandate în Parlament, adică 66 la sută din total", potrivit numărătorii paralele a USL, după verificarea a 71 la sută din procesele verbale.
10 Decembrie 2012, 13:05
Alianţa România Dreaptă respectă votul românilor, care poate fi catalogat drept un moment de reflecţie internă asupra activităţii formaţiunilor care alcătuiesc Alianţa, a declarat coordonatorul campaniei electorale a ARD, Adriean Videanu, informează redactorul Radio România Alina Bordeiaşu.
El a declarat că Alianţa România Dreaptă va face, în următorii ani, o opoziţie constructivă.
"USL începând de astăzi poartă cea mai mare responsabilitate faţă de evoluţia societăţii româneşti. Guvernul USL 2 nu mai poate da vina pe Guvernul USL 1, aşa cum a făcut timp de şapte luni de zile.
"Noi ne vom constitui ca principalul partid de opoziţie, dar vrem să vă spunem că vom face o opoziţie constructivă, pentru a apăra statul de drept, pentru a apăra o Românie europeană şi pentru a apăra stabilitatea economică a României atât de necesară într-un moment destul de greu pentru România", a declarat Adrian Videanu.
Cezar Preda, demisie din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL
El mai spus că, în această după amiază, ARD va finaliza numărătoarea paralelă a voturilor, întrucât mai aşteaptă date din 9 judeţe ale ţării.
Prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda şi-a dat demisia din funcţiile deţinute în partid, potrivit redactorului Radio România Actualităţi, Amalia Bojescu.
Într-un comunicat, liderul democrat liberal precizează că modul în care s-au desfăşurat alegerile la Buzău l-au determinat să-şi dea demisia de onoare atât din conducerea partidului, cât şi din cea de preşedinte al filialei judeţene.
Cezar Preda mai precizează că Alianţa România Dreaptă trebuie să se reorganizeze în perioada următoare astfel încât să devină cea mai importantă şi credibilă forţă de opoziţie.
USL şi UDMR pledează pentru dialog
Potrivit secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, Uniunea Social Liberală ar fi obţinut 66,2%, urmată de ARD cu 14%, PP-DD cu 11,5% şi UDMR cu 5,1%.
El a mai anunţat că pentru asigurarea unei majorităţi extrem de confortabile, în scurt timp USL va începe negocierile cu UDMR.
"Ceea ce am stabilit cu UDMR, şi anume să ne întâlnim şi să purtăm discuţii, se va întâmpla şi, după această întâlnire sau aceste întâlniri, o să comunicăm ce decizie vom lua în comun.
"Nu este un subiect foarte uşor, nu este uşor să promovezi o asemenea idee, nu este uşor s-o justifici, dar eu zic că întâlnirea de care am vorbit merită să aibă loc, să ne gândim cu foarte multă înţelepciune şi responsabilitate la această opţiune", a spus Liviu Dragnea.
Şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a pledat pentru dialogul cu USL şi a apreciat că acesta va putea conduce la armonizarea intereselor UDMR cu cele ale României, informează redactorul Radio România, Angela Bârsan..
"Cele două interese nu sunt interese care merg în direcţii opuse. Noi vom fi interesaţi de o stabilitate politică, de o amendare a Constituţiei, de creştere economică, de locuri de muncă şi vom fi interesaţi de întărirea statului de drept, întărirea instituţiilor politice, întărirea rolului parlamentului şi bineînţeles continuarea drumului pe care noi mergem de 23 de ani: integrarea în Uniunea Europeană şi în Alianţa Nord-Atlantică", a afirmat Kelemen Hunor.
USL are 364 mandate în Parlament, adică 66 la sută din total a anunţat, în urma verificării a 71 la sută din procesele verbale, Liviu Dragnea, secretar general al PSD şi coordonatorul de campanie al USL.
La Cameră, USL are 247 de locuri (din 382) iar la Senat - 117 din 168.