14 candidaţi sunt înscrişi în cursa prezidențială
ampania electorală pentru alegerile prezidenţiale începe astăzi, la miezul nopţii şi se va încheia pe 23 noiembrie la ora 7:00.
Articol de Radio România Actualităţi, 24 Octombrie 2024, 18:22
Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale începe astăzi, la miezul nopţii şi se va încheia pe 23 noiembrie la ora 7:00. 14 candidaţi sunt înscrişi în cursă - 10 sustinuţi de formaţiuni politice şi patru independenţi.
Ce reguli trebuie să respecte competitorii electorali aflăm de la Cătălin Purcaru: ”Competitorii electorali sunt obligați să înlăture toate materialele de promovare pe care le-au utilizat până acum. Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, spune că pot fi folosite doar activități și materiale permise de legislație, cum ar fi afișele electorale în locurile special amenajate, materialele de propagandă audio și video, broșuri și pliante.
Toni Greblă: ”Este interzisă utilizarea oricărui alt tip de propagandă, inclusiv a vehiculelor inscripționate sau colantate cu sloganuri de campanie sau imagini ale candidaților, de asemenea, organizarea de spectacole, serbări, focuri de artificii, utilizarea de bannere, mesh-uri, corturi publicitare.”
Campania electorală pentru alegerea președintelui României se va încheia pe 23 noiembrie, la ora 7:00. Votarea în țară se va desfășura duminică, 24 noiembrie, între orele 7:00 - 21:00. Dacă la momentul închiderii urnelor se vor afla alegători la rând sau în incintă, președintele secției de votare poate dispune prelungirea votării până la ora 23:59, atunci când sistemul se va închide automat. Alegătorii pot vota doar în localitatea în care își au domiciliul sau reședința, iar în București, doar în sectorul unde sunt înscriși pe listele permanente. Adresa secției de votare de care aparține alegătorul poate fi aflată pe site-ul Autorității Electorale Permanente. Alegătorii care se află în altă localitate își exprimă opțiunea electorală la orice secție, fiind înscriși pe listele suplimentare. Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate pot vota fie prin corespondență, dacă au ales opțiunea, fie la orice secție organizată în țară sau în străinătate.” /editor Florin Lepadatu/